Életstílus

2013.05.14. 14:48

Három bringát kapott a legjobb kertvárosi trió

Nyíregyháza - Suli-bringa és közlekedésbiztonsági akciósorozat keretében rendeztek kerékpáros KRESZ és ügyességi versenyt Nyíregyházán a Kertvárosi Általános Iskolában kedden, Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Suli-bringa és közlekedésbiztonsági akciósorozat keretében rendeztek kerékpáros KRESZ és ügyességi versenyt Nyíregyházán a Kertvárosi Általános Iskolában kedden, Nyíregyházán.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, a Nemzeti Közlekedési Hatóság felajánlásával kerékpáros KRESZ ügyességi versenyt rendezett Nyíregyházán, a Kertvárosi Általános Iskolában, a felsősök számára.

A rendezvény nem titkolt célja a helyes közlekedésre való nevelés volt, továbbá a közlekedéshez szükséges motorikus képességek fejlesztése. A rafinált feladatokhoz a rendőrség adott segítséget, és a srácok bizony megilletődve nézték a fordítva működő „részeg” kerékpárt, amíg a vagány tesi tanár bácsi meg nem mutatta, hogy egy kis koncentráció, egyensúlyérzék, és bátorság, valamint pici képzelőerő után hibátlanul teljesíthető a pálya.

A motorkerékpár szimulátorra csaknem 15 méteres sorban vártak a fiatalok. A tesztek kitöltése után a versenyzők rendes kerékpárra pattantak, hogy az akadálypályán szlalomozzanak végig. A verseny nem tét nélküli volt, sőt, az első helyezett csapat három tagja egy-egy teljesen felszerelt kerékpárral indulhatott haza. Emellett a legjobb fiú, és lány, valamint az elméleti feladat legpontosabb megoldója különdíjként egy sisakot, kesztyűt, könyök- és térdvédőt kapott, aki pedig elindult a versenyen, láthatósági mellénnyel védheti magát már ma este.

A rendezvény nem előre meghirdetett, de ajánlott célja az egészséges életmód, azon belül a kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!