Meggondolatlan mutatvány

2022.08.19. 13:10

Motoros szörfdeszkákon vágtatott végig a velencei Canal Grandén két turista (videó)

Nem csak pénzbírsággal sújtották őket.

A velencei Canal Grande, ahol az illegális szörfösök megbontották a rendet

Forrás: Shutterstock

Megbírságoltak két külföldi turistát Velencében, mert motoros szörfdeszkákon vágtattak végig a Canal Grandén – közölték csütörtökön az olasz város hatóságai.

Luigi Brugnaro velencei polgármester gyengeelméjűeknek nevezte az elkövetőket, akiket lencsevégre kaptak szerdai akciójuk során. A városvezetés egyébként egy éttermi ebédet is felkínált az esetleges nyomravezetőknek.

Mindemellett a helyi rendőrségnek nem telt sok időbe kinyomozni a tetteseket, és a 1500 euró (607 ezer forint) pénzbírságon túl elkobozták 25 ezer eurós (tízmillió forint) értékű szörfdeszkáikat is – ismertette velencei polgármester hivatala.

A párosnak a Canal Grandén véghez vitt mutatványáról készült felvételek futótűzként terjedtek a közösségi médiában, s egyben segítettek a rendőrségnek az azonosításukban. A hatóságok ugyanakkor nem tettek közzé részleteket az érintett turisták kilétéről.

Köszönet mindenkinek a segítségért

–írta Brugnaro Twitter-oldalán. Hozzátette, hogy

a városvezetés eljárást készül indítani a turisták ellen, és értesíti országaik konzulátusait a történtekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!