Nemzetközi szépségtrükkök

2022.08.25. 10:00

Így lesz sokáig gyönyörű napbarnította bőrünk

Ahány ország, annyi szokás: a dietaesfitnesz.hu utánajárt, hogy a különböző tájakon, milyen trükkökkel napoznak a nők.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A brazilok titka

Ugyan ki ne irigyelné a napsütötte brazil tengerpartok feszes fenekű lányait, akik csoki bőrükkel szinte mindenkit elvarázsolnak. Talán nem is gondolnánk, de borzasztó egyszerű trükköt használnak nap mint nap. Amikor kimennek a strandra, azonnal nedves homokkal masszírozzák be a testüket, amivel nemcsak a vérkeringésüket élénkítik, hanem az elhalt hámsejtektől is megszabadulnak napozás előtt. Szerencsére ma már nem csupán a tengerparton juthatunk hozzá homokhoz: kiváló, homokszemekkel dúsított bőrradírok vásárolhatók a drogériákban. Ezután, ha szeretnénk követni a brazil nők szokásait, a legjobb, ha kókuszolajat kenünk magunkra. Ez a természetes zsiradék ugyanis azonnal bársonyossá teszi a bőrt, ráadásul  fényvédő hatással is rendelkezik.

Az olaszok az olívaolajra esküsznek

Az olasz nők pontosan tudják, hogy az olívaolaj a bőrükre kenve is nagyon egészséges, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, E-vitamint, klorofillt, karotin-származékokat és polifenolokat is, amelyek mind képesek szembeszállni az öregedést felgyorsító szabadgyökökkel szemben. Ettől függetlenül nem árt, ha észben tartjuk:  az olasz nők sokkal jobban hozzászoktak a napsütéshez, mint mi, vagyis ha érzékeny a bőrünk, az olívaolaj sajnos nem nyújt elég védelmet. Napozás utáni bőrápolásra viszont tökéletes, hiszen az extra szűz olívaolaj egyik legjobb természetes testápoló.

A francia trükk: napozás után levendulavíz

A Riviérán élő hölgyek a répában található béta-karotinra esküsznek, amely bizonyítottan csodás bronzos árnyalatot garantál. A francia nőknek azonban van még egy nagy trükkjük. Napozás után, hogy csökkentsék a nap okozta leégést és kiszáradást, szinte azonnal levendulavízzel fújják le a testüket, és így elkerülik a hámlást.

A spanyolok és a görögök a hajat is védik

A mediterrán országokban élő nőknek különösen oda kell figyelniük a hajápolásra, mert a sok és erős napsütés szárazzá és töredezetté teheti a hajukat. A spanyol nők ezért hetente egyszer ápoló pakolást készítenek. Két tojásfehérjét kemény habbá vernek, ezt kenik a nedves hajukra. Törölközőt raknak rá, majd 10 perc múlva átsamponozzák, végül langyos vízzel leöblítik. A görög hölgyek egy másik praktikát használnak a fürtjeik felfrissítésére. 3-4 rozmaringágat forró vízbe dobnak. Kihűtik, és ezzel a csodálatos illatú folyadékkal öblítik le a hajukat mosás után.

Nemcsak a csodás bőrszín megőrzésében, hanem a fogyásban is szuper segítség lehet a béta-karotin, az A-vitamin elővitaminja. Ez az anyag erőteljes antioxidáns: egyrészt segít megelőzni a bőr idő előtti öregedését, másrészt az immunrendszer működését és a zsírbontás gyorsítását is segíti.

Smiling,Woman,Drinking,An,Healthy,Natural,Juice,Made,With,Oranges

Nemcsak a csodás bőrszín megőrzésében, hanem a fogyásban is szuper segítség lehet a béta-karotin
Forrás: Shutterstock

Miben található karotin?

Minden élénk színű zöldség és gyümölcs bővelkedik benne, főként a narancsszínben pompázók. Különösen sok van belőle a sárgarépában, a sárgadinnyében, a sárgabarackban és a sütőtökben.

Barna bőr koktél

Gyümölcscentrifugában csavarjuk ki 10 dkg sárgarépa és 10 dkg sárgadinnye levét, keverjük össze, öntsük fel fél deci vízzel, és tegyünk bele két jégkockát.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!