Megérdemelt elismerés

2022.06.09. 09:15

Királyi kitüntetést kapott David Attenborough a walesi hercegtől

A 96 éves természettudóst a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért tüntették ki.

Királyi kitüntetést kapott David Attenborough a walesi hercegtől a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért.

Károly herceg szerdán, a windsori kastélyban tartott ceremónián adta át a kitüntetést a 96 éves természettudósnak – írta a BBC hírportálja.

Sir Davidet a királynő 1985-ben ütötte lovaggá. Legújabb kitüntetése, a Szent Mihály és Szent György Lovagrend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, melyet a természet világáról szóló, nemrégiben készült dokumentumfilmjei, valamint a klímaváltozás elleni harca elismeréséül ítéltek oda neki.

SZENT GYÖRGY; ATTENBOROUGH, David; KÁROLY herceg
Károly walesi herceg, brit trónörökös (b) a Szent Mihály és Szent György Lovagrend nagykeresztjével tünteti ki Sir David Attenborough brit természettudóst és ismeretterjesztő dokumentumfilmest a windsori kastélyban 2022. június 8-án.
Forrás: MTI/AP/PA/Jonathan Brady

A népszerű brit televíziós személyiség – többek között a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén készítője – látható volt a Buckingham-palota előtt tartott koncert egy részében, amellyel II. Erzsébet királynő platinajubileumát ünnepelték. Egy Attenborough-ról készült klipet vetítettek a palotára, a cambridge-i herceg pedig felhívta a figyelmet a „látnok környezetvédők” munkájára.

Szerdán Windsorban Attenborough mellett Gary Lightbody, a Snow Patrol énekese is átvehette a Brit Birodalom Rendje kitüntetést zenei munkásságáért és észak-írországi karitatív tevékenységéért, Toby Jones színész pedig a dráma területén elért eredményeiért kapta meg az elismerést.

Borítókép: Sir David Attenborough brit természettudós és ismeretterjesztő dokumentumfilmes, miután kitüntették a Szent Mihály és Szent György Lovagrend nagykeresztjével a windsori kastélyban 2022. június 8-án. Fotó: MTI/AP/Pool/PA/Jonathan Brady

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!