Irány az állatkert

2022.04.19. 20:20

Mókázzunk a fókákkal, köszöntsük fel Samut

Állatbemutató, látványetetések, tematikus séta, sőt még egy állati jó születésnap is szerepel a Fővárosi Állat- és Növénykert által szervezett Föld fesztivál programjában.

A Föld napja apropóján, április 22–24. között megrendezett Föld fesztivál első napján, pénteken elsősorban az iskolásokat, az óvodásokat, a tanulmányi csoportokat, a hétvégén pedig a családokat várják a városligeti intézménybe. 

A programok többsége az élővilág, illetve a természet- és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik, de a kulturális sokféleség bemutatására is nagy figyelmet fordítanak. 

Lesz méhészeti bemutató, "öko-bütykölde", az afrikai állatokat megismertető tematikus séta, régészeti homokoZOO, állati felvonulás, moldvai tánctanítás, kínai kulturális bemutató és henna testfestés is.

A látogatók azt is megtudhatják, hogy melyik Magyarország legritkább gerinces állata, és azt is, hogy miként függ a gorillák fennmaradása a mobiltelefonok újrahasznosításától.

Az állatkerti Légy ott! élményprogramok során  látványetetésekkel, állattréningekkel, elefántiskolával, fóka-mókával, merüléses cápaetetéssel várják a látogatókat. Április 24-én, vasárnap köszöntik majd fel Samut, a kiselefántot első születésnapja alkalmából. Az esemény 13 órakor lesz az elefántok kifutójánál.

A fesztivál részletes részletes programkínálat az állatkert honlapján olvasható.

Borítóképünkön Samu, a kiselefánt. Forrás: Facebook/Fővárosi Állat- és Növénykert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!