A mérték érték

2022.04.03. 06:40

Komoly párkapcsolati problémákhoz vezethet a sok mobilozás

A Solitaired kutatása alapján a mobilozók drámaian alábecsülik a telefonozással töltött idejüket.

Brutálisan sokat mobiloznak az amerikaiak, ráadásul durván alábecsülik a képernyőidejüket. Harmaduknak már okozott továbbá párkapcsolati problémát a rengeteg telefonozás – olvasható az Origo cikkében.

Meglepőnek nem mondható, de legalább gondolkodásra késztető felméréssel állt elő a Solitaired, amely alapján a mobilozók drámaian alábecsülik a telefonozással töltött idejüket. Kutatása során az online játékoldal megkért 667 egyesült államokbeli iPhone-tulajt a heti képernyőidejének megtippelésére, majd a Képernyőidő alkalmazáson keresztül elérhető tényleges adat kiolvasására. A résztvevők nagy átlagban heti 25 óra 54 perc képernyőidőt tippeltek, ezzel szemben a tényleges átlag 39 óra 54 percre jött ki. Az utóbbi nagyjából napi 5,7 óra mobilozást jelent, így a válaszadók durván 60 százalékkal becsülték alá a valódi értéket. A megkérdezettek a napjuk 25 százalékát mobilozással töltik, az alvással töltött időt a képletből kivonva pedig 36 százalékra ugrik az érték.

A megkérdezettek naponta ébren töltött idejük harmadát elmobilozzák.

A felmérésben részt vettek 52 százaléka nem tudta megtippelni a legtöbbet használt alkalmazását, 53 százalékuk már próbálta csökkenteni a képernyőidejét, 36 százalék esetében pedig eredményezett párkapcsolati problémát a mobilon való örökös lógás a múltban.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!