Isten keze

2022.04.20. 14:27

Elindult az árverés Maradona mezére, akár 2,7 milliárd forintért is elkelhet

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt, több mint 157 ezer angol fontért talált új gazdára 2002-ben.

Elindult a licit szerdán Diego Maradona mezére, amelyet az 1986-os labdarúgó-világbajnokságon, az angolok elleni mérkőzésen viselt. A brit Sotherby's aukciós ház árverése május 4-én zárul, és szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár 6 millió fontot, vagyis 2,7 milliárd forintot is megadnak majd a legendás ruhadarabért. A mez eddig a korábbi angol válogatott középpályás, Steve Hodge tulajdonában volt, ugyanis ő volt az, aki a 2-1-es argentin győzelemmel zárult mérkőzés után mezt cserélt legendás ellenfelével. Az argentin csatár felsője mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva.

A mexikóvárosi összecsapáson Maradona 2 gólt szerzett, ezek közül a 2. egy félpályás szóló végén született, az első találat pedig az Isten keze néven híresült el. A 2020-ban elhunyt csatár ugyanis kézzel ütötte a kapuba a labdát, de a játékvezető és az asszisztensek ezt nem vették észre.

Az eddig legdrágábban értékesített labdarúgómez Peléé volt. A brazilok háromszoros világbajnoka az 1970-es vb-döntőben hordta azt a felsőt, ami kicsit több mint 157 ezer angol fontért (akkori árfolyamon közel 60 millió forintért) talált új gazdára 2002-ben.

Borítókép: MTI / EPA / Neil Hall

Címkék#maradona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!