Érdemes ellátogatni

2022.04.27. 07:00

Családi programokkal várja a látogatókat a Gemenc

Családi programokkal kezdődik április 30-án a turisztikai idény a Gemencben.

Az Éledő Gemenc elnevezésű programra szombaton 8 és 17 óra között várják a természetkedvelőket a Gemenc déli kapujában, Pörbölyön – írta a Gemenc Zrt. közleményében.
Az erdei vasúton idén először indul el a Rezét gőzös. A kezdődő nyári menetrend szerint hétvégén és ünnepnapokon 9 és 15 órakor öt vonat indul Pörbölyről Malomtelelő állomásra. A gőzmozdony naponta kétszer továbbít nosztalgiavonatokat.
A vasút mellett a Gemencre látogatók 10 és 15 óra között lovas fogaton is tehetnek egyórás erdei kirándulást.
A Gemenc Zrt. a gyerekeket szabadtéri népi játékokkal – többek között csirkepofozóval, karikadobóval, célbadobó-játékkal, lápjáró versennyel – és virtuális lövészettel várja. Kovács Gábor muzsikus kézműves foglalkozásán a tárgyak újrafelhasználásával készíthetnek hangszereket a résztvevők.
A programot solymászbemutató és helyi termékek vására színesíti.
Az erdőgazdaság azt írta: Frigyes főherceg felújított pavilonjában tárlatvezetéssel nézhetik meg az érdeklődők a gemenci gímszarvasok életéről, szokásairól, vadászatáról szóló állandó kiállítást. A gímeket mutatja be Almási István szekszárdi természetfotós kiállítása a Pavilon galériában, a Gemenc kincsei című tárlat pedig a Sárköz néprajzába, a Kalocsai Érseki Uradalom gazdálkodásába, az ártéri erdő világába ad betekintést.

Borítókép: a Gemenc Zrt. felújíott Rezét nosztalgia gőzmozdonya a Lassi vasútállomáson a gemenci természetvédelmi területen 2021. május 22-én (MTI/Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!