Veszélyeztetett faj

2022.03.10. 09:17

A gatyájában próbált ötvenkét gyíkot és kígyót átcsempészni a határon egy amerikai

Ötvenkét gyíkot és kígyót próbált átcsempészni Mexikóból Kaliforniába egy amerikai.

A férfi, aki a kaliforniai határőrök éberségét akarta kijátszani, az öltözékében rejtette el a hüllőket – idézte szerdán a határőri jelentést a The Guardian online kiadása.

A férfi kamiont vezetve érkezett a San Ysidro határállomásra február 25-én, és további átvizsgálásra félreállították – írta keddi közleményében az amerikai határvédelem (U.S. Customs and Border Protection – CBP).

Forrás: U.S. Customs and Border Protection

A határőrök 52 élő hüllőt találtak kis zacskókban, melyeket a férfi a kabátjába, a nadrágzsebeibe és a lágyéka környékén rejtett el.

A kilenc kígyót és a 43 békagyíkot lefoglalták, voltak köztük veszélyeztetett fajok egyedei is.

– A csempészek minden lehetséges módon megpróbálják termékeiket, vagy ebben a esetben az élő hüllőket átjuttatni a határon. Ez alkalommal a csempész meg akarta téveszteni a CBP-seket, hogy az állatokat az Egyesült Államokba vigye anélkül, hogy egészségükre és biztonságukra figyelemmel lett volna – mondta Sidney Aki, a határvédelem San Diegó-i területi műveleti igazgatója.

Forrás: U.S. Customs and Border Protection

Borítókép: San Ysidro határátkelő Kaliforniában / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!