Koronavírus

2022.01.04. 12:54

Minden héten háromnapos oltási akció lesz januárban

Csütörtöki, pénteki és szombati napokon egész hónapban oltási akció lesz - olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A döntést az átoltottság érdekében hozták, a kórházi oltópontokon és a kijelölt járásközponti szakrendelőkben is kérhetők majd a vakcinák.

A járvány újabb hullámának megfékezése érdekében januárban minden csütörtök és péntek délután, illetve szombaton lesz oltási akció - adta hírül az Origo.

Az első oltási nap január 6. és 8. között lesz. 

Ezeken a napokon előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet majd felvenni az oltást. A központi oltópontokon öt vakcina közül lehet választani: Pfizer, Sinopharm, Moderna, Janssen és AstraZeneca.

Az oltópontokon a 12 év feletti korosztályt fogadják.

Az  oltási akciók időpontja a kórházi és kijelölt járásközponti oltópontokon (szakrendelőkben): január 6-8.; 13-15.; 20-22. és 27-29. Csütörtökön és pénteken 14-18 óra között, szombaton 10-18 óra között lehet kérni a vakcinát.

Az akció keretein belül az oltatlanokat is várják. A megerősítő oltás mindenkinek javasolt, aki már 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

A harmadik oltás felvételével ismét 80-90 százalékra emelhető a védettség. 

Az oltás felvehető a háziorvosoknál is, ők is szerveznek majd oltási akciónapokat, de náluk csak Pfizer, Sinopharm és Janssen vakcina igényelhető. A központi oltópontok listája, további információk és a hozzájárulási nyilatkozatok itt találhatók meg. 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!