segítség

2021.11.17. 22:30

Megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése

A szervezet 30 éve segíti az összefogás erejével a nélkülözőket és bajbajutottakat.

Budapest, 2021. november 17. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelõs államtitkára az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos novemberi mézeskalácsszív-díszítõ rendezvényén Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Mûhelyházában 2021. november 17-én. Ezen a napon megkezdõdött az Ökumenikus Segélyszervezet ez évi szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyûjtés elnevezésû akciója. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Megkezdődött szerdán az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet ez évi szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés elnevezésű akciója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet sikertörténetet írt a hazai gondoskodáspolitikában, amelyet úgy valósít meg, hogy sosem akarja rombolni az önellátóképességet, mindig kiegészít valamit és nem helyettesít, és nemcsak az egyénről gondoskodik, hanem közösséget is épít – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára a segélyszervezet immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén.

Kiemelte:

gondoskodáspolitikát csak közösen lehet építeni, ha az egyházi, a civil, az állami, önkormányzati résztvevők karöltve dolgoznak a rászorulók, az elesettek életének segítéséért. Akkor falvaink, városaink és egész nemzetünk életét is segítjük

– mutatott rá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1991 óta, azaz 30 éve segíti az összefogás erejével a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az immár hagyományosnak számító novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén ezért nemcsak az adventi adománygyűjtés indult el, hanem megemlékeztek a szervezet megalakulásának kerek évfordulójáról is.

Szent-Iványi Ilona, az Ökumenikus Segélyszervezet felügyelőbizottsági elnöke felidézte a szeretetszolgálat 1991-es indulását. A kis munkatársi közösség nagy családdá, hatalmas közösséggé terebélyesedett, mára pedig nemzetközileg elismert hatalmas szervezet lett – hangsúlyozta.

Hozzátette: a felügyelőbizottság végigkíséri a segélyszervezet életét, munkáját, részt vesz a stratégiai tervekben, az irányelvek meghatározásában, de mivel mindezt távolságtartással, a háttérből teszi, talán még jobban látja azt a fejlődést, amely az elmúlt 30 évben megvalósult.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója kiemelte, hogy ez a nap mások mellett az alapítókról, a munkatársakról, az önkéntesekről, a jószolgálati nagykövetekről és az adományozókról szól, az elmúlt 30 év pedig arról a több százezer emberről, akinek segíteni tudtak.

A szervezet egész éves munkáját segítő adventi adománygyűjtéshez a 1353-as adományvonal hívásával és online a segelyszervezet.hu oldalon is lehet csatlakozni.

Borítókép: Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára az idén 30 éves Ökumenikus Segélyszervezet hagyományos novemberi mézeskalácsszív-díszítő rendezvényén Budapesten, a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában 2021. november 17-én. Ezen a napon megkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet ez évi szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés elnevezésű akciója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!