Hatalmas népszerűség

2021.10.06. 12:11

Több mint 995 ezer látogatója volt már a vadászati világkiállításnak

Az Egy a Természettel című Vadászati és Természeti Világkiállításon az izgalmas előadások és bemutatók mellett nagy szerepet kapnak a kulturális események.

Budapest, 2021. szeptember 25. Az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás által közreadott képen a világkiállítás megnyitója a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én. MTI/„Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás

Forrás: MTI

Fotó: „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás

Kedden több mint 17 ezren látogattak el a világkiállításra. Ezzel a központi helyszín, a megújult Hungexpo látogatottsága már átlépte a 263 ezret. Az országszerte nagy érdeklődés mellett zajló programsorozaton pedig már több mint 995 ezren vettek részt.

A Fátyol Iskolaprogramban keretében eddig több mint 23 ezer diákot láttak vendégül a világkiállításon. A program szerdán újabb 98 diákcsoport és több mint 3300 diák érkezésével folytatódik. A Jószolgálati Program keretében, előzetes regisztrációt követően díjmentes belépést biztosítanak továbbá a fogyatékossággal élőket segítő szervezetek és a Civilút Alapítvány csoportjainak.

Szerdán sem maradnak izgalmas programok nélkül a látogatók

Az A pavilon színpadi programját 11 órától Garamvölgyi László Vadászidény című könyvének bemutatója nyitja. 15 órától pedig Ovidiu Ionescu, a brassói egyetem erdészeti karának dékánhelyettese tart előadást Wildlife management in Romania címmel. 15 óra 45 perctől a prágai állatkert zoológusa, Jaroslav Simek mutatja be napjaink legvadabb hátasát, a Przsevalszkij-lovat. Fél öttől egy dokumentumfilmen keresztül Románia vadvilágát ismerhetik meg a nézők.

A D pavilon színpadán, a Nimród Caféban 12 órától Kittenberger Kálmánról Kókai Márton, a Nimród Vadászújság munkatársa beszélget vadászirodalmi szakértő vendégeivel, Pálos Gáborral, Vuray Györggyel és Horváth Józseffel. Ezt követően koncertek lesznek. 15 órától pedig a Vadász talk showban Vágó Piros szerdai vendége Pálos Gábor orvosprofesszor, vadász és relikviagyűjtő lesz. A színpadi programot 17 órától a Fitos Dezső Társulat A falu című előadása zárja.

Az F pavilonban mind a négy hagyományos vadászati módot, a solymászatot, az íjászatot, az agarászatot és az elöltöltő fegyvereket is bemutatják a látogatóknak.

A kulturális fesztivál részeként 18 órától a Ludwig Múzeumban Fabényi Julia múzeumigazgató vezetésével rendhagyó tárlatvezetés lesz a Metafizikus áthatolás egy zebrán című kiállítással kapcsolatban. A tárlat egyfajta keresztmetszetét nyújtja annak, hogyan gondolkodnak ma a művészek, a természet és a vadászat kapcsolatáról.

A világkiállítás vidéki helyszínei közül Vásárosnamény kisvárosában a hét vendégei, Felvidék és Borsod-Abaúj-Zemplén megye vadászai várják a látogatókat. Több tematikus programon lehet részt venni. Az érdeklődők különböző szakmákkal, fafaragással, csontfaragással, illetve vadászkésesekkel is megismerkedhetnek a mesterek utcájában. Ezenkívül megtekinthető a Világjáró Vadászok és a Vadász Könyvklub kiállítása, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának kiállítása, illetve az Ezer arcú természet című fotókiállítás is.

Révfülöpön a mólónál folytatódik a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny.

A programokról, a belépőjegyekről és megközelítési lehetőségekről a világkiállítás honlapján lehet tájékozódni. A Jószolgálati Programról bővebben szintén online olvashatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!