felújítás

2021.10.10. 11:40

Hogyan lesz kis fürdőszobából nagyobb?

A fürdő általában a lakás legkisebb helyisége, amelynek térérzetét optikailag növelhetjük ezekkel az egyszerű tippekkel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Trükkös tükrök

Egy kis alapterületű fürdőszoba esetében a legtöbben elsőként egy jól elhelyezett tükröt hívnánk segítségül, ám egy átlagos méretű darab önmagában kevés lesz a látványos eredményhez. Érezhetőbb a hatás, ha két-három egyforma méretű, kinyitható ajtós tükrös szekrényben gondolkodunk, ráadásul az elemek jóvoltából az apró dolgok elhelyezése is megoldódik – írja a Lakáskultúra.

Terjeszkedjünk felfelé!

Valójában a kis helyiségekben is az alapterület többszöröse áll a rendelkezésünkre, hiszen kihasználhatjuk a függőleges falak, ajtók, szekrények által kínált lehetőségeket, sőt az egész falon végigfutó elemeket is beszerezhetünk. Mivel ezek mélysége viszonylag kicsi, nem foglalnak sok helyet a térből, ám tökéletesen alkalmasak törülközők, piperék tárolására.

Ha már vannak szekrények, érdemes ezek belső falait praktikusan átalakítani: erősítsünk rájuk apró akasztókat, tartókat, rudakat. A szabadon maradt falfelületekre rakjunk síneket, ahova néhány kampóval vagy szalaggal rögzítsünk fel apró kosarakat.

Tárolórendszer praktikusan

Kevesen gondolnak erre, de kis térben a WC-tartály körüli részt is hasznosíthatjuk. Ide építhetünk komplex tárolórendszert, amely elnyeli a nem túl szép tisztítószeres flakonokat, tartalék WC-papírt vagy egyéb higiéniai cikkeket.

Dekoráljunk és tágítsunk!

A helyiséget könnyen otthonossá varázsolhatjuk néhány barátságos kiegészítővel, egy kisebb szőnyeggel vagy mutatós képkeretekkel is. Ha elég bátrak vagyunk, a kád mögötti falra rakathatunk olyan csempét, amelyre térnövelő fotót vagy grafikát nyomtat. A megoldás akkor javítja igazán a térérzetet, ha világos színeket alkalmazunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!