Egyszülős Központ

2021.10.25. 10:46

Egyedülálló szülők mindennapjait teszik könnyebbé új podcastek (videó)

A rendszeresen jelentkező adások segítséget nyújtanak az élet minden területén. Szó lesz hasznos praktikákról, jogi kérdésekről és a lélek dolgairól is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Podcastekből álló sorozatot indított az Egyszülős Központ az egyedülálló szülők támogatására. Az adásokban körbejárják például a tartásdíjak behajtásával kapcsolatos, január elsejétől életbe lépő törvényi változásokat is.

Októberben a központ elindította a pénzügyi coachingot és a Pénzügyekről okosan című szolgáltatását, amelyek az egyedülálló szülőknek segítenek a pénzügyi kérdésekben eligazodni. Ezekhez kapcsolódva a megélhetés rendezésével és a jövő pénzügyi megalapozásával is foglalkoznak majd.

A sorozat első részében az egyszülős létről beszélget Nagy Anna, a központ vezetője és Győri Ildikó pszichológus.

Az adásban olyan kérdésekre keresik a választ, nehéz-e egyedülálló szülőnek lenni, hogyan lehet könnyebben megbirkózni a hétköznapokkal vagy lehet-e boldog, kiegyensúlyozott a gyermek ebben az élethelyzetben.

A második rész fókuszában az elvált szülők kapcsolata szerepel. A beszélgetésből kiderül, szükséges-e a harc, lehet-e együttműködni, és ha igen, hogyan.

Az adások az Egyszülős Központ honlapján érhetőek el.

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt azzal a céllal, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, amelyekből hiányzik az egyik szülő. Azóta a központ több mint 70 különböző szolgáltatásával mintegy 22 ezer egyszülős családot ért el. Magyarországon ma az egyszülős családok száma körülbelül 300 ezer.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!