Dubaji Világkiállítás

2021.09.06. 15:15

Hazánk egyik látványossága a világ 15 legkülönlegesebb épülete között!

Erős mezőnyben kapott helyet az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt magyar pavilon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az online elérhető városkalauz, a Time Out Dubai a világkiállítás 15 legizgalmasabb épülete közé válogatta a magyar pavilont. Az Expo 2020 Magyarország Nkft. elmondta, a városkalauznál 135 épület közül választották ki azt a 15-öt, amelyek szerintük a legkülönlegesebbek lesznek a kiállításon.

Az exkluzív listában többek között élő esőerdőt, úgymond hósátrat és kiterjesztett valóságot is felvonultató országpavilonokat találni. Ezek közé választották be a magyar épületet, amely országunk vízkincseit mutatja be eddig soha nem látott módon.

A városkalauz cikkében rövid ismertetés is olvasható hazánkról. Ebben a szerzők kiemelik, hogy Magyarországon több termálvizes forrás található, mint Európa bármely más országában. Ez alkotja az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt pavilon fő tematikáját. A látogatók ugyanis egy interaktív kiállításon keresztül ismerkedhetnek meg különleges vízkészleteinkkel, gyógyvizeinkkel, fürdőkultúránkkal és balneológiánkkal, vagyis gyógyfürdőtanunkkal.

A pandémia miatt elhalasztott Dubaji Világkiállítást október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg az Egyesült Arab Emirátusokban fokozott egészségügyi intézkedések mellett. A fél évig tartó eseményre 25 millió látogatót várnak a szervezők.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!