Adni Öröm!

2021.08.25. 17:08

Tanszergyűjtő akciót szervez a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR

A karitatív szervezet a jelképesen megvásárolt termékeket valódi tanszerekre váltja és még az iskolakezdés előtt eljuttatja azokat a nehéz helyzetben lévő családokhoz.

Forrás: spar.hu

Fotó: MolnarZsolt

Az idén 25 éves Adni Öröm! jótékonysági akció keretében 2021. július 21. és szeptember 5. között iskolaszer adománykártyákkal támogathatják a rászoruló gyermekeket az INTERSPAR áruházak és a SPAR online shop vásárlói. 2021. augusztus 25. és 28. között pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei személyesen fogadják az adományfelajánlásokat az INTERSPAR hipermarketekben. A kampány végén a karitatív szervezet a jelképesen megvásárolt termékeket valódi tanszerekre váltja és – a tárgyi felajánlásokkal együtt – még az iskolakezdés előtt eljuttatja azokat a nehéz helyzetben lévő családokhoz.

„Csaknem harminc éve stratégiai partnerünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, számos kezdeményezésünk közül az egyik legeredményesebb az idén már 25 éves Adni Öröm! jótékonysági adománygyűjtés. A kampány keretében idén első ízben szervezünk együtt tanszergyűjtő akciót 33 INTERSPAR áruházunkban. Vevőink az évek során számtalanszor adtak tanúbizonyságot önzetlenségükről és segítőkészségükről, ezért bízunk abban, hogy a közreműködésükkel számos rászoruló család és iskolás számára tudunk segítséget nyújtani – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a vállalat idén először megszervezett tanszer-gyűjtése 2021. július 21-én vette kezdetét, és szeptember 5-ig tart. A kampány teljes időtartama alatt dedikált adománykártyákat értékesítenek az akcióban részt vevő INTERSPAR áruházakban – elérhetőségük a www.adniorom.hu oldalon található meg – és a SPAR online shopban. A kártyák 500, 1500, 3000, 5000 és 10000 forintos címletekben vásárolhatók meg. Az általuk jelképesen megvett termékeket valódi tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltja a Szeretetszolgálat, amelyeket még a tanévkezdés előtt eljuttatnak munkatársaik a rászoruló családok iskolás gyermekeihez.

Az Adni Öröm! tanszergyűjtő akció során a vásárlók tárgyi felajánlásokkal is támogathatják a kezdeményezést. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei 2021. augusztus 25-28-a között országosan 33 INTERSPAR áruházba települnek ki, hogy személyesen gyűjtsenek adományokat a tanévkezdés megkönnyítéséhez. A családok ezeket a taneszközöket, kellékeket is megkapják az iskolakezdés előtt.

„A jótékonysági kezdeményezés keretében készülő ajándékcsomagok a sokgyermekes családok tanulóinak, a családok átmeneti otthonában élő iskolás gyerekeknek, illetve árván maradt vagy nevelőszülőknél gondozott gyermekeknek nyújtanak segítséget a szeptemberi iskolakezdéshez. Az üzletekben zajló gyűjtés ugyanakkor a vásárlóknak is lehetőséget teremt arra, hogy jót cselekedjenek, támogassák a szükséget szenvedőket. Az akció lebonyolítását országosan több száz önkéntesünk segíti” – mondta Romhányi Tamás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

A tanszerek gyűjtésének menete a korábbi – karácsonyi – élelmiszeradomány gyűjtéssel megegyező: a vásárló a kiválasztott terméket megvásárolja a kampányban részt vevő hipermarketek egyikében és a kasszazóna után átadja a szeretetszolgálat önkénteseinek. Az adománykártyákat a szervezők a tavaly már megismert Adni Öröm! állványokon kínálják a vevőknek, melyekhez idén új grafikus megjelenést tervezett a karitatív szervezet. A kártyákat ebben az évben hosszúkás méretben gyártották, így a vásárlás után könyvjelzőként lehet használni azokat.

Az ebben az évben tanszergyűjtéssel bővített Adni Öröm! adománygyűjtő akció hosszú évek óta sikeres, egyre több vásárlót késztet a segítségnyújtásra. Ennek köszönhető, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR több ezer nehéz sorsú gyermek, család életét képes könnyebbé tenni, úgy karácsonykor, mint az iskolakezdéskor. Az akció szervezői szerint fontos, hogy az ünnepi időszak alkalmával tapasztalható óriási vásárlói összefogást több területen, több időpontban is közös cselekvésre ösztönözzék.

Az Adni Öröm! akcióban részt vevő INTERSPAR áruházak listája megtalálható a www.adniorom.hu weboldalon, ahol az adománygyűjtés eredményét is nyomon lehet követni. Az Adni Öröm! adománykártyák megvásárlásával pedig a SPAR online shopon keresztül is támogatni lehet a kezdeményezést: www.spar.hu/onlineshop.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!