boldogságot adott

2021.06.20. 11:11

Ismeretlen könyvrajongó száz fontot adott egy angliai könyvesbolt vásárlóinak

A jótékonykodó azt mondta, probléma volt a repülőjáratával, és ezért tovább maradt a városban, és ezt jelnek érezte, hogy valami pozitívat tegyen a helyiekkel.

Preteen girl sitting on small wooden step ladder browsing textbook at the library

Forrás: Shutterstock

Fotó: Iakov Filimonov

Száz fontot (40 ezer forint) adott egy ismeretlen könyvrajongó az angliai Yarm Waterstones könyvesboltjának, hogy ossza el egyenlően tíz vásárlója között.

A jótékony ismeretlenről csak annyit tudni, hogy a tengeri olajfúrás területén dolgozik. „Nem mondta meg a nevét, se előtte, se utána nem láttuk. Azt mondta, hogy probléma volt a repülőjáratával, és ezért tovább maradt a városban, és ezt jelnek érezte, hogy valami pozitívat tegyen a helyiekkel” – tette hozzá Suzi Hunton, a bolt egyik eladója.

„Kifizette előre az összeget, hogy a vevők megkaphassák a vágyott könyvet, mosolyogjanak, és érezzék magukat jól ezekben a nehéz időkben. Az egyik legkedvesebb dolog, ami ebben a boltban történt” – magyarázta.

A bolt három dolgozója döntött arról, hogy kik kapják meg a tíz-tíz fontot.

„A legnagyobb öröm az volt, amikor átnyújtottuk a gyanútlan könyvbarátoknak a kis borítékokat. Voltak köztük nagyszülők, akik épp az unokájuknak vásárolták az első könyveket a karantén utáni első találkozásukra, voltak szenvedélyesen olvasó tizenévesek, akiket minden héten látunk a boltban, és voltak, akiken csak látszott, hogy örülnének valami kedvességnek” – mesélte Hunton.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!