szerencsés megmenekülés

2020.01.16. 08:54

Tizennyolc órát volt a lavina fogságában egy 12 éves pakisztáni lány

Pakisztánban száz, Indiában és Afganisztánban is számos áldozatot követelt a hegyekből lezúduló hótömeg.

PAKISTAN-KASHMIR-WEATHER

Forrás: STR / AFP

Fotó: STR

Élve találtak meg szerdán a mentőalakulatok egy 12 éves pakisztáni lányt, aki 18 órán át volt a lavina által betemetett házukban Kasmírban.

Száz halálos áldozatot követeltek lavinák Kasmír pakisztáni részén a hét elején – közölték szerdán hivatalos források. A hegyekből lezúduló hótömeg Indiában legkevesebb 10 embert ölt meg és Afganisztánban is számos áldozatot szedett.

A pakisztáni katasztrófavédelmi hivatal szerint a lavinák miatt sok falu el van zárva a külvilágtól a festői szépségű Neelam-völgyben, de több földcsuszamlás is volt a térségben, ahol emiatt rendkívüli állapotot hirdettek ki.

A mentőegységek még szerdán is kutattak túlélők után. Ezek egyike volt Samina. „Azt hittem, meg fogok halni” – mondta a lány a Reuters brit hírügynökség tudósítójának a muzaffarabadi kórházból, ahol több tucatnyi sérültet ápolnak.

Samina édesanyját már korábban kiásták az épületből, de Sahnaz Bibi elveszítette fiát és másik lányát. Az édesanya elmondta, hogy a természeti csapás nagyon gyorsan történt. „Nem hallottunk semmilyen morajt az előtt, hogy háromszintes házunkat betemette a hótömeg.”

A házban családján kívül más falusi is tartózkodott, 18-an meghaltak közülük.

A térségben péntekre újabb erős havazást jeleznek a meteorológusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!