szerencséje volt

2019.07.09. 18:00

Majdnem az életébe került a tetoválása

Egy férfi lejátszás szimbólumot tetováltatott a mellkasára, kis híján az életébe került.

Egy 24 éves fiatalembert jobb oldali légmellel szállítottak kórházba. Ezt az állapotot csak műtéttel lehet megszüntetni – írja az Origó.

A férfit ki is írták másnapra a beavatkozás elvégzésére. A vizsgálat során azonban észrevették, hogy

a férfi mellkasának bal oldalára egy nyíl (egy play szimbólum) van tetoválva. Ez könnyen megzavarhatta volna az operációt végző sebészeket, hiszen ilyen és hasonló nyilakkal a beavatkozás helyét szokták megjelölni.

A páciensnek azonban szerencséje volt, mert az éber előkészítő csapat feltűnő nyilat és még egy külön jelet is rajzolt alkoholos filctollal a tervezett beavatkozás helyére. Így végül a sebészek nem rontották el a műtétet, és a beteg hamar felépült.

Az esetről a BMJ orvosi folyóirat számolt be, kiemelve annak fontosságát, hogy a sebészcsapatnál legyen egy ellenőrző lista, amin végigmennek, mielőtt elkezdik a műtétet, és így teljesen kiküszöbölhetők legyenek a rossz vagy félreértett információk miatti bonyodalmak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!