Egyperces

2008.04.25. 17:32

Tengeri oroszlánok Miskolcon

<p>Miskolc - Felejthetetlen produkciót igérnek a miskolci Népkertben látható fóka és papagáj show szervezői. A produkcióra elsősorban gyerekeket és gyerekes családokat várnak.&#160;<DIA alt="Tengeri oroszlánok Miskolcon 2008.04.25." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tengeri_oroszl_nok_Miskolcon_2008_04_25_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tengeri oroszlánok Miskolcon 2008.04.25." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA><A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/fokashow-ot.mpg/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Láttak már önök tengeri oroszlánokat? Talán igen, talán nem, mindenesetre elnevezésük kissé szokatlan... Ugyanis a köznyelvben fókáknak hívjuk ezeket az okos tengeri emlősöket. Akik kilátogatnak a miskolci Népkertben lévő sátorba, május 12-ig nem akármilyen látványban lesz részük. Az ötven perces produkciókat a trénerek és a fókák mutatják be – elsősorban a gyerekeknek és a gyerekes családoknak.

Megtudhatják, hol élnek, hogyan szaporodnak, milyen súlyt érnek el (a nőstények 100-150 kilósak, a hímek 300-450 kilót is elérhetnek), mekkora az agyi kapacitásuk, hogyan gondolkodnak, hogyan foglalkozik velük az ember? A lényeg: mindig kapnak egy kis jutalmat, amiért igencsak megdolgoznak. Ami pedig a papagájokat illeti: a helyszínen az is kiderül, hogy ezek a madarak szintén nagyon okosak.

Érinteni is lehet

A fóka és papagáj show külföldön már mintegy ötven esztendeje nagy népszerűségnek örvend, s Magyarországon is egyre jobban "polgárjogot" nyer. A produkció korábban megjárta Debrecent és Egert, s mindkét városban óriási sikert aratott, a bemutatókat telt ház előtt bonyolították le. A szervezőktől megtudtuk: Miskolcon is nagy az érdeklődés. Az emlősöket meg lehet érinteni, hozzájuk lehet nyúlni, s várható, hogy elsősorban a fiatalok ezt meg is teszik. A trénerek várják a kérdéseket, amelyekre nyomban válaszolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!