DVSE

2018.03.06. 19:04

DVSE: okuk van, de idejük nincs

Debrecen - Süveges Máté szerint a felsőházban már nem lehet könnyű mérkőzésről beszélni.

Debrecen - Süveges Máté szerint a felsőházban már nem lehet könnyű mérkőzésről beszélni.

Két idegenbeli meccs vár a héten a DVSE csapatára: a férfi vízilabda OB I. középszakaszában, a felsőházi küzdelmek harmadik fordulójában, szerdán 19.30-tól az OSC Újbuda vendégeként csobban medencébe Komlósi Péter alakulata, majd szombaton a Honvéd otthonában van jelenésük a cívisvárosiaknak.

Az első két körben nem remekelt a Debrecen. A nyitányon 16–8-ra kikaptak a hajdú-bihariak az Egertől, majd a Miskolctól szenvedtek 21–10-es vereséget hazai pályán.

Tagadhatatlan, hogy nem sikerült túl jól az előző két összecsapásunk. Ám nem szabad elfelejteni, hogy kiélezett csatában tudtuk kiharcolni a felsőházba kerülést, és nem volt sok időnk felkészülni a folytatásra." 

– Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a legjobb nyolc között már tényleg csak azok a csapatok vannak ott, melyek érdemesek is rá. Mi is be akarjuk bizonyítani, hogy nem érdemtelenül kerültünk be a legkiválóbbak közé. Az Eger ellen három negyedig tartani tudtuk magunkat, a Miskolc győzelme pedig túlzó volt, ekkora különbség nincs a két gárda között. Ezzel együtt jobban kell koncentrálnunk a jövőben, mert itt már nincs könnyű mérkőzés – vélekedett Süveges Máté, a DVSE jobbkezes centere.

Beillesztve a tervbe

A hajdúságiak első két riválisának erejét mutatja, hogy különböző nemzetközi kupákban érdekeltek, és az OSC-t sem kell senkinek sem bemutatni.

Okunk nyilván van a szomorkodásra, idő viszont nincs, újabb kihívás vár ránk."

– Az Újbuda remek játékerőt képvisel, nem feltartott kézzel megyünk, ugyanakkor ezt a találkozót mintegy az edzéstervünkbe illesztettük be, ezen a derbin előkészíthetjük azokat a dolgokat, melyeket majd szombaton, a Honvéddal szemben akarunk bemutatni – mondta Süveges.

A Miskolc ellen a DVSE csapatkapitánya, Kállay Márk nem játszott. Mint megtudtuk, a rutinos pólós összeszedett valami betegséget, azonban a héten már a társaival készült, és bevethető lesz szerdán Pesten is. Az is kiderült, hogy a cívisvárosiak már nem is fognak hazatérni a Honvéd meccs előtt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!