DVSE

2018.02.09. 15:40

Nagy ígéretnek látja a kapitány Fekete Gergőt

Debrecen - Märcz Tamás szerint remek körülmények között készülhetnek a debreceni pólósok.

Debrecen - Märcz Tamás szerint remek körülmények között készülhetnek a debreceni pólósok.

Villámlátogatást tett a Debreceni Sportuszodában Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki csütörtökön megnézte a DVSE edzését. A magyar válogatott jövő héten Európa Kupa selejtezőt játszik Kecskeméten – erről és a Debrecenben zajló munkáról is szót ejtett a kapitány – írja a Dvse.hu.

„Ahogy már korábban is említettem, körbe szeretném járni az összes csapatot. Januárban már meglátogattam a Kaposvárt és a Pécset, szerdán Miskolcon voltam. Ilyenkor van módom beszélgetni az edzőkkel a tréning előtt vagy után, mivel ők a mérkőzéseken a sok tennivaló miatt nem igen érnek rá. Ez alkalommal sem volt ez másként, hiszen már az edzés előtt is konzultálhattam a Debrecen szakmai stábjával. Az edzők ilyen esetekben kedveskednek nekem, hiszen a látogatásom miatt kicsit módosítanak a foglalkozásokon, hogy beleláthassak, milyen típusú gyakorlatokat végeznek. Megfigyelhetem, milyen körülmények között dolgoznak, és a tehetséges fiatalokról is tájékozódom” – fogalmazott Märcz Tamás.

A kapitány úgy véli, a körülmények kiválóak a cívisvárosban, Debrecen az egyik legjobb uszodakomplexummal rendelkezik az országban.

„Megfelelő mennyiségben tudnak edzeni a pólósok, úgy tudom, a tornatermi munkájuk is nagyon jó kezekben van. Komlósi Péterék egyre szisztematikusabban építkeznek. Láttam az edzőmeccseiket a BVSC ellen a fővárosban, jól halad a munka, tudatos, jó vízilabdát játszanak. Nincsenek könnyű helyzetben, mert nagy verseny zajlik a felsőházba jutásért, nemsokára nagyon fontos meccs vár rájuk, a Kaposvár ellen. Azért sem könnyű a helyzet, mert gyakran az alsóházba is kerülnek remek képességű csapatok, de mivel ez a világ legerősebb bajnoksága, ezért ez előfordul.”

Többeket kiemelt

A vezető azokról a DVSE-játékosokról is szólt, akik szerinte bekerülhetnek a felnőtt nemzeti együttesbe.

„Macsi Patrik kellemes benyomást tett rám, mikor a keretedzésen vett részt, egy jó kezű játékos. Volt alkalmam beszélgetni vele arról, mire kellene még inkább odafigyelnie. Lévai Márton egy stabil játékos, nagyon közel a válogatott kerethez. Nem véletlenül volt ott az Universiadén tavaly. Kállay Márk ugyan most nincs a keretben, de súrolja a határt. Ő balkezesként talán most nehezebb helyzetben van, mivel a felhozatal is nagyon erős az ilyen játékosokból. Akitől nagyon sokat várok a jövőben, az Fekete Gergő, hiszen az elmúlt évek egyik legnagyobb ígérete. Kint voltam Máltán is az utánpótlás Európa-bajnokságon, ahol ő is játszott. Ha úgy dolgozik, ahogyan eddig, akkor a következő ciklusban mindenképpen bekerülhet a legjobbak közé.” – jelentette ki a tréner.

Tovább akarnak jutni

A válogatott jövő héten Kecskeméten Európa Kupa selejtezőt játszik. Grúzia, Románia, Spanyolország és Franciaország ellen kell bizonyítania a pólósainknak.

„Három csapat jut tovább ebből az öt együttesből a kecskeméti selejtezőn, de ez már inkább középszakasznak tekinthető. A grúzok ellen kötelező a győzelem. A románokkal tavaly megszenvedtünk a BENU-kupán, tehát nem szabad őket lebecsülni, ettől függetlenül győzelmet várok. A spanyolok elleni lesz a legnagyobb erőpróba majd szombaton – az abszolút háromesélyes mérkőzés. Ők már megtalálták azokat a játékosokat, akikkel a következő időszakban indulnak a nagy tornákon. Mi még azért keresgélünk, nekünk ez inkább az útkeresés időszaka a nyár előtt. A francia együttes egy új edzővel készülő friss formáció. Összességében jó a felhozatal, a céljainkhoz tökéletes ellenfelekkel találkozunk. Az is szerencsés, hogy 15-ös kerettel vághatunk neki a tornánk, ezt a döntést mindegyik edző üdvözölte. Mindenképpen tovább akarunk jutni, és ha lehet, csoportelsőként.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!