Művészi mesterséges intelligencia

2022.08.24. 14:34

Már bárki kipróbálhatja az MI képgenerálók új csillagát

A pusztán szövegbevitel alapján mesterséges intelligencia segítségével készíthető képgenerálók hihetetlen sikert tudnak magukénak az interneten az elmúlt hetekben.

Forrás: DreamStudio

Bárki jelentkezhet már a DreamStudio béta állapotú mesterséges intelligencia generálójához tesztelőnek. Az itt működő Stable Diffusion

kevesebb, mint 10 másodperc alatt képes képet készíteni egy rövid leíró szöveges megfogalmazásból.

A Stable Diffusion teljesen ingyenes (volt) és gyorsabb, mint a lényegében ugyanígy működő az OpenAI Dall-E2, és fantasztikus varázslatokat állított elő a csavarosan fogalmazó felhasználóknak.

Augusztus 20-án azonban leállították az ingyenes Discord képgeneráló robotjukat, és kiadták a rövid kipróbálásra ingyenes, majd fizetős DreamStudio webalkalmazást.

Mi az a DreamStudio?

DreamStudio a Stable Diffusion webes változata, szövegből képet generáló mesterséges intelligencia. Felhasználói felülete jól áttekinthető és intuitív – szemben mondjuk a Midjourney rendkívül kusza oldalával. Bár azért itt is akadnak olyan terminológiák, mint például a „Seed”, „CFG”, „Steps”, melynek használatához bőven van mit olvasni, tájékozódni. A DreamStudio egy aloldalán is próbál segíteni az eligazodásban. Szuper, hogy egyetlen paranccsal növelhetjük a létrehozni kívánt képek számát is.

Sajnos, a program a versenytársaihoz hasonlóan rendkívül addiktív, aki elkezdi, nehezen hagyja abba.

Hamar fogy a pénzünk, mert nehéz gyorsan az elvárásainknak megfelelő képet generáltatni, az óra meg ketyeg: 100 generálás átlagosan körülbelül 1,18 dollárba kerül. A felhasználó krediteket vásárol, s minél több lépésben, minél nagyobb felbontású képet akar, annál többe kerül. Regisztráláskor 200 kreditet kapunk ingyen.

Az elkészült képeket lehet másolni, módosítani, terjeszteni, sőt kereskedelmi célokra is felhasználhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!