Mérföldkő

2022.07.24. 15:00

Már 200 millió SmartThings segít megtalálni az eltűnt eszközöket

A szolgáltatás egyre népszerűbb, a felhasználóknak naponta közel egymillió eltűnt készüléket segít megtalálni.

A SmartThings Find gyorsan fejlődő lokalizációs szolgáltatásként teszi lehetővé a Samsung Galaxy felhasználók számára, hogy könnyedén megtalálják regisztrált Samsung Galaxy eszközeiket – az okostelefonoktól, tabletektől, óráktól és fülhallgatóktól kezdve a személyes tárgyakig, például a kulcsokig vagy a pénztárcáig, amelyekhez Galaxy SmartTag vagy SmartTag+ eszköz lett rögzítve.

A SmartThings Find a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultraszéles sávú (UWB) technológiának köszönhetően találja meg az elveszett tárgyakat. Amennyiben az eszköz a telefon hatótávolságán kívülre esik, más Samsung Galaxy felhasználók – akik a közelben vannak, és szintén használják a SmartThings Find szolgáltatását – segíthetnek annak megtalálásában. A felhasználónak lehetősége nyílik arra is, hogy engedélyezze a SmartThings Find szolgáltatás számára, hogy figyelmeztetést adjon neki abban az esetben, ha az adott eszközt elhagyta.

A Samsung számára kiemelten fontos, hogy garantálja a biztonságot olyan privát jellegű információk esetében, mint például a helymeghatározási adatok. A SmartThings Find titkosítja a felhasználók adatait, ebben pedig a Samsung Knox biztonsági platform nyújt védelmet. A készülék helymeghatározási adatait csak a felhasználó személyes engedélyével oszthatja meg másokkal, az egyes eszközök azonosítója pedig 15 percenként változik, és anonim módon tárolódik. A SmartThings Find segít abban is, hogy a felhasználók azonosíthassák azokat az ismeretlen SmartTageket, amelyek egy bizonyos ideje követik őket.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!