Okosklíma

2022.04.26. 13:31

A koronavírust is kiszűri a levegőből a Hisense új klímája

A hazai piacon egyedülálló klímával rukkolt elő a Hisense.

A Fresh Master sorozat nem csak kényelmi, hanem egészségügyi szempontokat is képes kiszolgálni. A Hi-Nano technológia rendkívül magas, kettős (pozitív és negatív) ionkoncentrációt hoz létre, ezáltal képes eltávolítani a helyiségben lévő baktériumokat és vírusokat, köztük a korona- (SARS-CoV-2) és H1N1 vírusokat, az E.Coli baktériumokat és a penészgombát is.

A független francia Texcell laboratórium kimutatásai alapján a Fresh Master két óra alatt 93,54 százalékos hatékonysággal lép fel a SARS-CoV-2 ellen, ezáltal csökkenti az esélyét annak, hogy a beteggel egy háztartásban élők megfertőződjenek.

A gyártó új modellje ráadásul öntisztító, vagyis nemcsak a por és baktériumok okozta szennyeződéseket csökkenti, hanem a gép karbantartási igényét is, így garantálva annak hosszabb élettartamát.

A vírusok és baktériumok kiszűrésén túl a Hisense számára az is kiemelt szempont volt, hogy a készülék folyamatosan monitorozza a szobai levegő minőségét, és gondoskodjon arról, hogy az friss, tisztított és megfelelően párásított legyen. Ha egy helyiséget hosszú időn át nem szellőztetnek, a klíma fresh air technológiájával akár 3 perc alatt képes szűrt, friss levegőt befújni a szobába.

A gyártó a biztonságra is gondolt, így a készülék a szoba széndioxid szintjét is figyeli, és három színskálával (a piros szín a rossz, a sárga az átlagos, míg a zöld a jó levegőminőségre utal), LED-kijelzőn jelzi, ha éppen nem optimális az adott helyiségben a levegőminőség.

Hűtés-fűtés szupercsendes módban

A Fresh Master öt külön szabályozható ventilátorszinttel rendelkezik, továbbá hűtő és fűtő- funkcióval is bír, amelyek közül automatikusan képest kiválasztani a legmegfelelőbbet. Hűtési módban mennyezeti befúvást alkalmaz, megelőzve ezzel a kellemetlen meghűlést és az izomfájdalmakat, míg a hideg téli estéken padlóbefúvással juttat meleget a lakásba.

A készülék az időjárásváltozásra is reagál, így amikor kinn csökken a hőmérséklet, akkor is képes a nap melegének érzetét adni. I Feel funkciója a klíma távirányítójába szerelt hőmérővel méri, majd az ember által érzékelt hőmérséklethez igazítja működését.

A készülék szupercsendes üzemmódban működik, mindössze 18 dB hangnyomással, s a legmagasabb A+++ besorolást, valamint szezonális energiahűtési2 (8,5) és fűtési hatékonysági3 (5,1) értékeket kapott. A 399 950 forintos Fresh Master az otthoni Wi-Fi rendszeren, Google és Amazon otthoni asszisztenseken túl a vállalat Connect Life új alkalmazásával is működtethető, amelyhez az okosháztartásokban további Hisense-készülékek, a jövőben pedig, akár Gorenje-háztartási gépek is csatlatkoztathatók lesznek.

Címkék#Hisense

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!