Iskoláknak díjmentes

2022.03.11. 15:11

Átadták az ország első Digitális Tudásközpontját Nyíregyházán

A Digitális Jólét Program szakmai támogatásával és koordinációjával létrehozott Digitális Tudásközpont a robotika, a virtuális valóság, az automatizáció és a mesterséges intelligencia világát mutatja be.

A már korábban is működő DJP Pontok tapasztalatait felhasználva hat vidéki városban – Nyíregyházán, Békésen, Kaposváron, Kecskeméten, Oroszlányban és Veszprémben – alakítanak ki 2,4 milliárd forintos beruházással ilyen tudásközpontokat.


   
A nyíregyházi belvárosban létrehozott központ a helyi köznevelési és szakképző intézmények, civil szervezetek, felsőoktatási intézmények számára digitáliskompetencia-fejlesztő foglalkozások, képzések, szakkörök, workshopok, osztálykirándulások, tematikus táborok, pedagógus továbbképzések helyszínét biztosítja.


   
Az iskolák számára díjmentes foglalkozásokon a tanulók megismerhetik például a robotkutyát, kipróbálhatják, hogy milyen minirobotokat programozni vagy akár 3D-ben is tervezhetnek, nyomtathatnak kisebb ajándéktárgyakat és a virtuális valóság világába is betekintést nyerhetnek.


   
A karrierügyben a tudásközponthoz forduló fiatalok a legújabb karriertervezési diagnosztikai eszközök és szakértők által alkalmazott professzionális módszertanok segítségével pályaorientációs javaslatot kaphatnak; az intézmény emellett a fiatal felnőttek és az aktív idősebb korosztály számára is számos programmal készül.


   
A nyíregyházi Digitális Tudásközpont programjaira előzetes regisztrációval a digitalis-tudaskozpont.hu oldalon lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!