veszteséges

2021.04.05. 10:27

Az LG felhagy az okostelefon-gyártással

A dél-koreai LG Electronics elektronikai és elektromos készülék- és berendezésgyártó konszern július végével felhagy a veszteséges okostelefon-gyártással – jelentette be a cég hétfőn az igazgatótanács egyhangú döntése alapján.

LG Senior Vice President David VanderWaal holds the LG V40 phone at the LG press conference at the Mandalay Bay Convention Center during CES 2019 in Las Vegas on January 7, 2019. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Az LG 2015 második negyedéve óta gyártotta veszteséggel az okostelefonokat, az ágazat halmozott vesztesége azóta megközelítette a 4,5 milliárd dollárt. A cég az utóbbi időszakban vevőt keresett mobilgyártó ágazatára, de ez nem járt sikerrel.

Az LG jelenleg mintegy 2 százalékos részesedéssel rendelkezik a globális okostelefon-piacon. Tavaly 23 millió készüléket szállított ki, szemben a piacvezető Samsung 256 millió készülékével. Az LG rámutatott arra, hogy az okostelefon-gyártás leállítása rövid távon csökkentheti bevételét, hosszabb távon ugyanakkor javítja a cég pénzügyi helyzetét.

Az LG öt üzletágából az okostelefon-gyártó a legkisebb, a cég teljes bevételének 7 százaléka keletkezik itt. A cég közleménye szerint

július 31. után is értékesíti a raktáron lévő okostelefonjait és bizonyos ideig biztosítja a szervízszolgáltatást,

illetve a szoftveres frissítéseket. Az LG volt az egyik első cég a világon, amely Android operációs rendszert alkalmazott mobiltelefonjaiban.

Borítókép: Amikor még bizakodtak: az LG alelnöke új modellt mutat be 2019-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!