A munka gyümölcse

2019.07.02. 15:41

Elismerések a Richternek és Debrecennek

Rangos nemzetközi díjjal ismerték el a debreceni gazdaság eredményeit.

Fotó: Molnár Péter

Komoly díjakat kapott egy közös pályázat keretében a Richter Gedeon Nyrt. és Debrecen önkormányzata. A cívisvárosban is jelen lévő magyar gyógyszergyártó kutatás-fejlesztés kategóriában nyert a feltörekvő európai cégek között, míg a város befektetésösztönzés kategóriában ért el harmadik helyet egy londoni cég pályázatán – jelentették be egy keddi sajtótájékoztatón a Richter debreceni üzemében.

Folyamatosan fejlesztenek

- Az Emerging Europe Leaders’ Meeting & Awards díja visszajelzés arról, hogy nincs még egy másik ilyen telephely Közép-Kelet Európában, mint a debreceni, ahol ilyen korszerű gyógyszeripari biotechnológiával foglalkoznak. Ez egyre növekvő része a gyógyszeriparnak – ismertette Bogsch Erik, a Richter Nyrt. biotechnológia fejlesztési és termelési terület igazgató-helyettese. Elmondta: több mint 10 éve vannak jelen Debrecenben, kutatás-fejlesztéssel, és hamarosan termeléssel is foglalkoznak. Az elmúlt évek alatt már több mint 40 milliárd forintot fektettek be itt, dolgozóik száma meghaladja a 300-at. A pályázat keretében ezt mutatták be – tette hozzá Bogsch Erik.

 

„Az elmúlt években Debrecenbe több mint 2 milliárd euró működőtőke érkezett, és 6 ezer új munkahely jött létre. A folyamat erősödni fog, az a célunk, hogy Debrecen minél inkább látható legyen nemzetközi viszonylatban”

- fogalmazott Papp László polgármester. Szavaiból kiderült, hogy Debrecen a feltörekvő, a Baltikumtól a Balkán déli részéig tartó régióban található fővárosokkal és nagyvárosokkal (például Vilniusszal, Poznannal, Krakkóval, Nissel) versenyzett. A rangos pénzügyi-gazdasági díjat Londonban, az EBRD székházában vették át. – Ez újabb bizonyíték arra, hogy Debrecen gazdaságfejlesztése abszolút jó úton jár. Debrecen ma Európa egyik legversenyképesebb városa – jelentette ki a polgármester.

Erős mezőnyben

Kiss Balázs, a Richter Gedeon debreceni biotechnológiai főosztályvezetője elmondta: 900 nevező volt a versenyen a különböző kategóriákban, kategóriánként csaknem 120 pályázóval. Hangsúlyozta, hogy a létszámbővítés náluk folyamatos, mostanában 48 új kollégát vettek fel. Szerencsére Debrecen képes arra, hogy ilyen felkészültségű kollégákat adjon a cégnek – emelte ki.

Póser Zoltán, az EDC Debrecen ügyvezető igazgatója úgy vélte: Debrecen számára az is komoly eredmény, hogy a díjra pályázók között a legjobb 10-be került, mivel nap mint nap ezekkel a városokkal versenyzünk a befektetésekért.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!