Debrecen hírei

2019.02.05. 17:15

A vendégek fújtak

Debrecen - Festékszóróval összefirkálták egy debreceni, Monti ezredes utcai panelépület sarki részét.

Debrecen - Festékszóróval összefirkálták egy debreceni, Monti ezredes utcai panelépület sarki részét.

December 7-én lengyel vendégszurkolók jártak a Monti ezredes utca elején, egy pincében működő Loki Klub Sörözőben. (A vendéglátóegység annak az épületnek a pincéjében található, melynek földszintjét a Valcer Táncstúdió is használja.)

A szóban forgó éjjelen, 2 és 3 óra között a vendégek kijöttek a klubból, és az oda körülbelül 20 méterre található Monti ezredes utca 5. számú panelház földszinti két falára, fejmagasságban, nagyjából 15 méter hosszan tegeket fújtak – panaszkodott a helyszínen Vass Sándorné, az épület szövetkezeti elnöke és néhány ott lakó.

A mai napig fizetik a részleteket

Azért vagyok biztos abban, hogy lengyelek csinálták, mert egyrészt a lakók közül néhányan felismerték a lengyel beszédet, másrészt ottani csapatok neveit írták ide”

– jelentette ki Vass Sándorné.

Fotó: Molnár Péter

A fekete betűk és jelek elsősorban azért bosszantják az ott lakókat, mert a házat néhány éve korszerűsítették: kicserélték az ablakokat, ajtókat, szigeteltek, majd kívülről szép színesre, sárgás-barnásra festették az addig szürke falakat. A költségeket azóta is fizetik az érintettek. Van, aki 800 ezer forintot törleszt ezért – derült ki a helyszínen.

Békés együttélésre törekszenek

A Loki Klubba járó szurkolókat képviselő Pethe Tamás lapunknak elmondta: elismerik, hogy lengyel vendégeik firkálták össze a ház falait a szóban forgó éjszakán, amit nagyon sajnálnak és elnézést kérnek érte. Éppen ezért magukra vállalják a helyreállítást, az azzal járó költségeket.

A környéken lakókkal hosszú távon is békében szeretnénk együtt élni. A javításról egy általunk felkért szakember fog gondoskodni. Már egyeztettem a ház képviselőjével is erről, aki átadta a fal színkódjait. A munkavégzésre akkor kerül sor, amikor azt az időjárás lehetővé teszi”

– tette hozzá.

OCs


[related-post post_id="4130411"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!