Debrecen hírei

2019.01.08. 08:13

Parancsnokot vált a dandár

Debrecen - Hamarosan új vezetője lesz a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárának.

Debrecen - Hamarosan új vezetője lesz a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandárának.

A 2016 nyarán kinevezett dr. Ruszin Romulusz dandártábornok távozik az egységtől, új beosztásba kerül. Az ország legnagyobb katonai alakulatát a jövőben Szloszjár Balázs ezredes fogja vezetni. A váltásra hivatalosan január 17-én kerül sor.

Komoly szerepet játszottak

Dr. Ruszin Romulusz parancsnoksága alatt a dandár katonái egyebek mellett NATO-feladatokat hajtottak végre, nemzetközi hadgyakorlatokon vettek részt, aktívan közreműködtek a határvédelemben, katonáik Irakban és a Balkánon is helytálltak.

A dandártábornokot a Magyar Honvédség parancsnoka egy középszintű szervezet kialakításával bízta meg, mely a tartalékos és a logisztikai rendszerért, valamint a kiképzésért lesz felelős.

Végigjárta a ranglétrát

Az új parancsnok, Szloszjár Balázs ezredes 1995-ben végzett a katonai főiskolán, majd a 62. Bercsényi Miklós Gépesített Lövészdandárnál Hódmezővásárhelyen szolgált. Később a 62-es és az 5. Bocskai István Lövészdandár összeolvadt, a kétezres évek elejétől pedig az 5. dandár alárendeltségében is tevékenykedett.

HBN


[related-post post_id="4093978"]

[related-post post_id="4050065"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!