Debrecen hírei

2018.12.15. 16:08

Felújítják az Oláh Gábor utcai tekecsarnokot

Debrecen - Január végére hat új pályát alakítanak ki a nagyerdei sportcentrumban található épületben.

Debrecen - Január végére hat új pályát alakítanak ki a nagyerdei sportcentrumban található épületben.

Felújítják Debrecenben az Oláh Gábor utcai Rigó Dezső Tekecsarnokot. A negyvenéves létesítményben most először végeznek komolyabb korszerűsítést.

Bont és épít az egri cég

Ó Nagy Ferenc, a Debreceni Sportcentrum sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy a kivitelező előbb elbontja a régi pályatesteket, pályaelemeket, majd elszállítja a törmeléket. Aztán hat új tekepályát alakít ki az épületben.

A munkát közbeszerzésen elnyerő egri Storm Invest Kft. azt is vállalta, hogy a kezelőszemélyzetnek megtanítják, hogyan használják majd az új eszközöket – tudtuk meg a sajtóreferenstől.

A csaknem harmincmillió forintba kerülő munkálatok várhatóan 2019. január 31-én érnek véget. A megegyezés értelmében a beruházáshoz szükséges pénz egyik felét a debreceni önkormányzat, másik felét a Magyar Bowling és Teke Szövetség biztosítja, mely összeget az utóbbi szervezet az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapja.

Fellendülhet a sportág

A tekecsarnok 2012-ben vette fel Rigó Dezső, egykori megyei tekeszövetségi elnök, szakosztályvezető nevét. A létesítményben a Hajdú-Bihar Megyei és Debreceni Tekézők Szövetsége, valamint a Debreceni Rendőr Sportegyesület tagjai sportolnak rendszeresen. A megbízók abban reménykednek, hogy a modernizáció után többen kapnak majd a tekesporthoz kedvet, és nagyobb számban tudnak majd ott színvonalasabb versenyeket tartani.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!