Debrecen hírei

2018.12.27. 10:54

A Don-kanyarban minden terv csődöt mond?

Debrecen - Meghiúsulni látszik az a terv, mely szerint lakások, irodák, üzletek épülnének a város „szégyenfoltjának” helyére.

Debrecen - Meghiúsulni látszik az a terv, mely szerint lakások, irodák, üzletek épülnének a város „szégyenfoltjának” helyére.

Ismét lekerültek a társasház építését hirdető, az abban kapható lakásokat, irodákat, üzlethelyiségeket kínáló reklámtáblák Debrecenben, a Faraktár utca és a Hajnal utca találkozásánál lévő egykori, úgynevezett Don-kanyar kocsma falairól. A rendkívül forgalmas helyen található, de évtizedek óta üres épület egyre rosszabb állapotba kerül.

Tavaly nyáron számoltunk be arról, hogy új tulajdonosa lett az ingatlannak, aki a telek 30 százalékát nem a korábban tervezett módokon, vagyis az utcafront felől, hanem belül építené be egy L alakú épülettel. A rendezési tervnek is megfelelő és a szakmai zsűri által is jóváhagyott elképzelés szerint a maradék területen parkot hoznának létre.

– Nagyon modern, színvonalas, egyedi épület lesz, mely az egész környék arculatát jelentősen megváltoztatja – jelentette ki 2017 nyarán a projektet bonyolító ügyvéd. Akkor úgy tervezték, hogy idén tavasszal közvetlenül a bontás után megkezdődik az építkezés.

Csakhogy azóta sem történt semmi érdemi a területen.

OCs


[related-post post_id="3572586"]

[related-post post_id="3560563"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!