Debrecen hírei

2018.11.09. 13:44

„Rongyos életet” édesítő est

Debrecen - A bor, dal, asszony című újévi gálakoncertre invitálta az érdeklődőket csütörtökön többek közt Dolhai Attila énekes, színész.

Debrecen - A bor, dal, asszony című újévi gálakoncertre invitálta az érdeklődőket csütörtökön többek közt Dolhai Attila énekes, színész.

Lelkileg felszabadító, szenvedélyes szórakozás, vérbeli mulatozás – így jellemezték az operettgálákon megélteket a műfaj népszerűsítésének hazai zászlóvivői, Oszvald Marika és Dolhai Attila csütörtökön a Kölcsey Központban. A Budapesti Operettszínház művészei a január 5-én a Főnix Csarnokban rendezendő Bor, dal, asszony című újévi gálakoncertre invitálták az érdeklődőket.

Öt évvel ezelőtt szervezték meg először a nyári Budavári Palotakoncertet a teátrum élvonalbeli szólistáival, zenekarával. A szabadtéri gála az augusztus 20-i, köztévébeli vetítéssel a kétezer főnyi résztvevőn túl még szélesebb körű közönséghez juthat el. Dr. Vadász Dániel producer és szervezőtársai szerették volna, ha minél többen érezhetik az előadások utánozhatatlan atmoszféráját, s nagyobb vidéki városokban is megjelenhet a „palotakoncert”. E törekvésében lelt jó társakra: a GAG Management Kft.-t vezető Szabó Bélára s fiára, Gáborra. Az együttműködésük eredményeként több mint négyezer ember mulatott együtt tavaly a Főnix Csarnokban az Újévi Operett és Musical Gálán. 2019 elején ismét Debrecenben lépnek fel az operettszínház művészei, s a Marica grófnő, a Csárdáskirálynő, a Viktória és a Cigányszerelem dalain túl musicalrészleteket is élvezhet majd a hallgatóság.

Kötelékek

– Amikor a Zákány utcai iskolába jártam, nem gondoltam, hogy a szomszédban felhúznak majd egy csarnokot, ahol több ezer ember előtt fellépek – mondta Oszvald Marika. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes, érdemes művész a megyeszékhelyünkön töltötte gyermekkorát operetténekes szüleivel, Oszvald Gyulával és Halasi Marikával egyetemben; itt állt először színpadon.

Dolhai Attila felidézte pályája egyik kiemelkedő pontját, amikor is háromszor töltötték meg a Főnixet a Rómeó és Júlia musicalre kíváncsiak. A produkció egyik főszereplője aztán a Mozart musicallel is visszatért, és több alkalommal hallatta hangját a Kölcsey Központban, illetve a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Mindketten hangsúlyozták, hogy örökség e műfaj, melynek népszerűsítése szívügyük s élvezetes feladatuk.

HaBe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!