Debrecen hírei

2018.10.04. 14:37

Új képzés a Tóth Árpádban

Debrecen - Emelt óraszámban tanítják majd a biológiát, a kémiát és a fizikát.

Debrecen - Emelt óraszámban tanítják majd a biológiát, a kémiát és a fizikát.

Hat évfolyamos természettudományos gimnáziumi képzés lesz az ország egyik legjobb gimnáziumában, a Tóth Árpádban a 2019-es, 2020-as tanévtől – ismertette szerdán Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.

Az első két évben (a hetedik és nyolcadik osztályban) a diákok a matematikát és a természettudományos tantárgyakat, vagyis a biológiát, a kémiát és a fizikát emelt óraszámban, csoportbontásban tanulják. A kilencedik évfolyamtól a természettudományos tantárgyak, valamint a matematika és az informatika tárgyak közül kettőt szabadon választhatnak a gyerekek, melyeket szintén emelt szinten oktatnak nekik. A Tóth Árpád Gimnáziumban nagy hagyománya van az emelt szintű természettudományos képzésnek.

Műszaki és informatikai is

A biológia–kémia tagozatos oktatás például 50 éves múltra tekint vissza. A nevelőtestület tagjai nagy tapasztalattal rendelkeznek a különböző osztálytípusok tanulóinak nevelésében, oktatásában. Ezzel a képzéssel a természettudományos és a műszaki-informatikai pályák felé igyekeznek orientálni a diákokat. Az érintetteknek a központi felvételi eljárásban kell benyújtaniuk jelentkezésüket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!