Debrecen hírei

2018.10.04. 10:13

Hétvégén rendezik az őszi vásárt Debrecenben

Debrecen - Felpezsdül az élet a Böszörményi úton és környékén, a Mihály-napi nagyvásáron mintegy 1200 kereskedő fogja kínálni portékáját. A rendezvény zavartalan lebonyolításának érdekében idején is módosul a közlekedés.

Debrecen - Felpezsdül az élet a Böszörményi úton és környékén, a Mihály-napi nagyvásáron mintegy 1200 kereskedő fogja kínálni portékáját. A rendezvény zavartalan lebonyolításának érdekében idején is módosul a közlekedés.

Október 5. és 7. között rendezik meg Debrecenben az Országos Őszi Kirakodóvásárt a Böszörményi úton. A vásár zavartalan lebonyolítása érdekében október 5-én, pénteken 17 óra 30 perctől a szervezők teljes szélességben lezárják a Böszörményi út Füredi út – Doberdó utca közötti; a Bolyai utca Böszörményi út  – Thomas Mann utca közötti; illetve a Békessy Béla utca Böszörményi út – Görgey utca közötti szakaszát.

A forgalomkorlátozás ideje alatt, október 5-én 17 óra 30 perctől október 7-én üzemzárásig a 15/15Y-os, 22-es, 22Y-os, 24-es, 24Y-os, 34-es, 35-ös, 35Y-os, és 36-os autóbuszok a következő terelőútvonalon közlekednek – írja közleményében a DKV Zrt.

15-ös és 15Y-os autóbuszok

Széna tér/Bayk András utca irányába:

a Doberdó utca - Kartács utca - Békessy Béla utca - Mikszáth Kálmán utca - Thomas Mann utca - Nádor utca - Füredi út - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon.

Doberdó utca irányába:

A Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti Útvonalon, majd a Böszörményi Út - Füredi út - Nádor utca - Thomas Mann utca - Mikszáth Kálmán utca - Békessy Béla utca - Kartács utca - Doberdó utca terelőútvonalon közlekednek.

22-es és 22Y-os autóbuszok

A Vincellér utcától a Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út- Füredi út - Nádor utca - Thomas Mann utca - Mikszáth Kálmán utca - Békessy Béla utca - tovább az eredeti útvonalon közlekednek.

24-es és 24Y-os autóbuszok

A Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Békessy Béla utca - Mikszáth Kálmán utca - Thomas Mann utca - Nádor utca - Füredi út - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon közlekednek.

34-es, 35-ös, 35Y-os és a 36-os autóbuszok

Józsa irányába:

A Tűzoltóság megállóhelytől a Böszörményi út - Füredi út - Nádor utca – Thomas Mann utca - Mikszáth Kálmán utca - Békessy Béla utca - Kartács utca - Doberdó utca - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon közlekednek.

A járatok a Doberdó utcán a belső oldalon, a 11-es autóbuszok indulóhelyén állnak meg, valamint a helyközi autóbuszoknak fenntartott Árpád Vezér Általános Iskola elnevezésű megállóhelyen is megállnak.

Segner tér irányába:

A Branyiszkó utca megállóhely után a Böszörményi út - Doberdó utca – Kartács utca - Békessy Béla utca - Mikszáth Kálmán utca - Thomas Mann utca - Nádor utca – Füredi út - Böszörményi út - tovább az eredeti útvonalon közlekednek.

A járatok a Doberdó utcán a külső oldalon, a 23-as autóbuszok indulóhelyén állnak meg.

Az autóbuszok a terelőútvonalon található megállóhelyeken megállnak.

Október 5-én az alábbi az járatok indulnak utoljára az eredeti útvonalon:

  • 15-ös: a Doberdó utcától 16:54-kor, a Széna térről 16:34-kor
  • 15Y-os: a Doberdó utcától 17:06-kor, a Bayk András utcától 16:46-kor
  • 22-es: a Vincellér utcától 16:55-kor
  • 22Y-os: a Vincellér utcától 16:08-kor
  • 24-es: a Vincellér utcától 16:30-kor
  • 24Y-os: a Vincellér utcától 15:45-kor
  • 34-es: a Segner térről 16:50-kor, Felsőjózsáról 16:58-kor
  • 35Y-os: a Segner térről 17:03-kor, a Felsőjózsai utcától 17:08-kor
  • 36-os: a Segner térről 17:10-kor, az Alsójózsai utcától 16:43-kor
  • A DKV Zrt. az Őszi Országos Kirakodóvásárra történő eljutáshoz a Nagyállomás és a Doberdó utca között közlekedő 2-es villamost ajánlja.

    Az egyenruhások is ott lesznek

    A „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is jelen lesznek a vásáron, és várják az érdeklődőket – írja a police.hu.

    A hagyományoknak megfelelően Debrecenben, a Békéssy Béla utcán találják meg a bűnmegelőzési információs pavilont mindazok, akik tenni szeretnének vagyontárgyak megóvása érdekében. Hasznos tanácsok mellet a BikeSafe program jóvoltából a biciklivel érkezők a helyszínen regisztráltathatják kerékpárjaikat. A program lényege, hogy a rendőrség adatbázisába rögzítik a kétkerekű adatait, így ha esetleg ellopják megkönnyíti a tulajdonos megtalálását és segíti a nyomozók munkáját is. A regisztrációhoz a kerékpár mellett a tulajdonos személyigazolványa is szükséges. Jó, ha önnél van a kerékpár vásárlásakor kapott dokumentum is.

    Ne feledjék, az áldozattá válás kockázata jelentősen csökkenthető néhány óvintézkedés betartásával, ezért kérjük, hogy a vásár forgatagában is figyeljenek értékeikre!

  • A vásár a zsebtolvajoknak ideális elkövetési terepet jelenthet. A lopások elkerülése érdekében értéktárgyait, pénztárcáját, mobiltelefonját, iratait ne tegye a táska tetejére, annak külső zsebébe, hanem belső zsebben helyezze el, vagy zárható táskában, amelyet tartson szorosan testközelben. A vállra akasztható táskát ne a háta mögé tegye, hanem tartsa a teste előtt, vagy szorosan a hóna alatt, így észrevétlenül senki nem nyúlhat hozzá.
  • Ügyeljen arra, hogy a bankkártyája mellett véletlenül se legyen ott a PIN kód. Gyanús viselkedést tanúsító személyek megjelenése esetén ellenőrizze értékeinek meglétét, és ha tetten érte a zsebtolvajt, hangosan kérjen segítséget a közelben tartózkodóktól. Ne szálljon szembe az elkövetővel!
  • Még rövid időre se hagyjon gépkocsijában jól látható helyen értékeket. Ne feledje a gépkocsi utastere nem értékmegőrző. Minden esetben győződjön meg arról, hogy bezárta a kocsiajtókat, ablakokat, a csomagteret. Amennyiben rendelkezik vele, helyezze üzembe az autó riasztóját is.
  • Tömegben nagy a veszélye annak, hogy az együtt érkező hozzátartozók elveszíthetik egymást. Ez főként akkor jelent gondot, ha a gyermekkorú, vagy az idős hozzátartozó nem tud megfelelően tájékozódni. Kérjük, hogy fokozott figyelmet fordítsanak gyermekeikre, valamint idős hozzátartozóikra. Beszéljék meg, ha elkeverednének, pontosan mikor és hol találkozhatnak. Kisgyermek esetében jó megoldás, ha felírják az elérhetőségüket (például: ANYA: 06-00-000-000)és a zsebébe teszik! Eltűnés esetén haladéktalanul tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó számon, illetve forduljanak bizalommal a rendőrökhöz!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!