Debrecen hírei

2018.08.06. 17:04

Debrecen terein is muzsikálnak majd a katonazenészek

Debrecen - Az idei katonazenekari fesztivál a honvédségi jubileum jegyében telik.

Debrecen - Az idei katonazenekari fesztivál a honvédségi jubileum jegyében telik.

  • Idén 20. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivált, az ország legjelentősebb katonazenekari találkozóját.
  • Debrecenben augusztus 9-11. között hazai és külföldi zenekarok mellett meglepetéskoncertek, színházi bemutatók várják a közönséget.
  • A rendezvényt egy kerek évforduló is övezi, hiszen 170 évvel ezelőtt, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején született meg a Magyar Honvédség.
  • Ennek tiszteletére kiállítás nyílt a Kölcsey Központban hétfőn, a fesztivált beharangozó sajtótájékoztató részeként.
  • A katonaportrékkal borított Hősök Falán a különleges életutat bejárt magyar katonák portréjai, kitüntetései, valamint életrajza is látható a a „170 éves a Magyar Honvédség” című vándorkiállításon, mely hétfőn nyílt meg a Kölcsey Központban, a XX. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál sajtótájékoztatójához kapcsolódva.

    Az augusztus 9-11-ig tartó rendezvényen a katonazenekarok muzsikusai a klasszikus katonazenakari darabok mellett, a komoly- és könnyűzene világában is helyt állnak. Ezekről a különleges hangulatú előadásokból szabadtéri koncerteken kaphatunk majd ízelítőt, hiszen városszerte felzendülnek majd a fúvósok és dobosok közkedvelt rezes-dallamai, öt külföldi és három hazai együttes tolmácsolásában. Sokfelé találkozhatunk majd katonazenészekkel a város közterein; a Piac és Csapó utcai sétálóövezetben, a Kossuth téren, a Hal közben és a Nagyerdőn, illetve a Sinai Miklós utcai parkban,valamint a Jerikó utcán és az Angyalföld téren. A fesztivál kiemelt eseményeit pedig a Főnix Csarnokban, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, továbbá a Békás-tónál láthatja a közönség – hangzott el a sajtótájékoztatón.

    Komolay Szabolcs, Debrecen kiemelte: a város nagyon büszke erre az rendezvényre és a térzenékkel arra csábítják majd a debrecenieket, hogy jöjjenek el augusztus 11-én a Főnix Csarnokba, ahol a fesztivál fő eseményét fogják tartani.

    Fotó: Matey István

    A hétfőn megnyílt vándorkiállítás betekintést enged a Magyar Honvédség 170 éves időszakának történéseibe, valamint bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait is a Kölcsey Központban kiállított műtárgyakon és portrékon keresztül.

    GyT

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!