Debrecen hírei

2018.07.06. 17:43

Újabb szakirányú képzések a hajdúböszörményi karon

Debrecen, Hajdúböszörmény - A tanulásban akadályozottak pedagógiája s a logopédia szakirányú továbbképzési szakok is újak.

Debrecen, Hajdúböszörmény - A tanulásban akadályozottak pedagógiája s a logopédia szakirányú továbbképzési szakok is újak.

Logopédia, tanulásban akadályozottak pedagógiája, közoktatási vezető – már 38 szakirányú továbbképzéssel várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara. A jelentkezés június 30-án zárult le.

Sokan voltak a kurzusokon

Több tucat, főként pedagógusoknak vagy szociális végzettségű szakembereknek ajánlott szakirányú képzés közül lehetett választani a hajdúböszörményi karon. A 2017/18-as tanévben a kar hallgatóinak hatoda, összesen 219-en vettek részt a DE GYGYK szakvizsgát, vagy újabb szakképzettséget nyújtó két vagy négy féléves kurzusok valamelyikén. A pedagógus szakvizsga mellett a közoktatási vezető, a fejlesztő-differenciáló szakpedagógus, a fejlesztőpedagógus, a szociális menedzser, a gyakorlatvezető, a mentorpedagógus az iskoláskor előtti nevelés és gondozás intézményeiben, valamint a gyógytestnevelő pedagógus szakvizsgára felkészítő szakok voltak a legnépszerűbbek.

Mostantól a gyógypedagógus végzettséggel rendelkező szakemberek is két új, három féléves továbbtanulási lehetőség közül választhatnak. A DE GYGYK ugyanis sikeresen akkreditáltatta a gyógypedagógia alapképzési szakon a tanulásban akadályozottak pedagógiája, valamint a logopédia szakirányú továbbképzési szakokat. Emellett újabb képzések indítását is tervezik.

Sikeresen akkreditálhatják

– Céljaink között szerepel a gyógypedagógia alapszakon két újabb szakirány akkreditációja: az értelmileg akadályozottak pedagógiája, valamint a pszichopedagógia szakirány. Ezek mellett már beadtuk és várjuk a Magyar Akkreditációs Bizottság döntését a gyógypedagógia alapszak autizmus spektrum zavar pedagógiája szakirány vonatkozásában, valamint a romológia alapszak indításának ügyében – tájékoztatta az unideb.hu portált Gortka-Rákó Erzsébet dékánhelyettes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!