Debrecen hírei

2018.07.04. 18:15

Mindent egy lapra tettek fel az egyetemen

Debrecen - Mostantól egységesen, egy honlapon lehet minden egyetemi könyvtári információt.

Debrecen - Mostantól egységesen, egy honlapon lehet minden egyetemi könyvtári információt.

Illeszkedik az egységes egyetemi arculathoz a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárának (DEENK) új honlapja, amelyen immár mind a hét könyvtári egység információi elérhetők. A Debreceni Egyetem 2000-es integrációjához hasonlóan 2001-ben megtörtént az egyetemi könyvtár egységeinek összevonása is, de megmaradt a könyvtárak sajátos, egyedi jellegű weboldala. Mostantól azonban egységesen, egy honlapon, lehet elérni minden könyvtári információt és szolgáltatást. A könyvtár régi weboldala az új honlapon keresztül még fél éven át elérhető.

A külön menü kutatóknak

– Az új honlapot a felhasználói igényeknek megfelelően alakítottuk ki, olyan menüpontokkal, amelyekben a leggyakrabban keresett információk közvetlenül érhetők el – mondta az unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A DEENK kommunikációs koordinátora hangsúlyozta, hogy a struktúra és a felépítés könnyen áttekinthető, a nyelvezet is lényegre törő.

Az új weblap részletes ismertetőt ad a könyvtár használatához, a kereséshez és a kölcsönzéshez egyaránt. Egyszerűsödött többek között a raktári kérések elérhetősége, a kutatókat pedig egy teljes menüpont látja el nélkülözhetetlen információkkal, szolgáltatásokkal.

Foci vb ágrajzon

Természetesen továbbra is elérhetőek a már korábban megszokott tartalmak is, de a DEENK törekszik arra, hogy naprakészen fogadja a könyvtár látogatóit.

– Nem mehetünk el szó nélkül például a labdarúgó világbajnokság mellett, ezért három egységünkben, Bölcsészettudományi és Természettudományi, az Élettudományi és a Kassai úti Campus Könyvtárában hatalmas ágrajzon követhető a csapatok közötti küzdelem aktuális állása – tette hozzá Petró Leonárd.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!