Debrecen hírei

2018.06.22. 12:37

Új bírósági épületet vettek birtokba

Debrecen - Ezentúl korszerű körülmények között működik a gazdasági kollégium és a cégbíróság.

Debrecen - Ezentúl korszerű körülmények között működik a gazdasági kollégium és a cégbíróság.

Új helyre, az Arany János utca 30 szám alá – a Debreceni Járásbíróság mellé – költözött a Debreceni Törvényszék Gazdasági Kollégiuma és a Debreceni Törvényszék Cégbírósága. Ezek az intézmények eddig a Perényi utcán, a Közigazgatási és Munkaügyi Bírósággal egy épületben voltak megtalálhatók.

Az Arany János utcai 4 szintes, 1100 négyzetméteres új épület pénteki bemutatásakor dr. Dankó Gabriella, a Debreceni Törvényszék Gazdasági Kollégiumagának vezetője elmondta: a költözésre a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatáskörének bővítése miatt volt szükség, ők kapták meg a teljes Perényi utcai házat, melyet felújítanak.

Korszerű körülmények között

– Az új épületben a réginél sokkal modernebb, a munkát megkönnyítő körülmények állnak rendelkezésre. A bútorozás, a berendezési tárgyak minőségükben, megjelenésükben a kor igényeinek megfelelnek – fogalmazott a kollégium vezetője. Dr. Dankó Gabriella szavaiból kiderült, hogy 1 évvel ezelőtt szerkezetkész épületet kaptak, melyet az ő igényeiknek megfelelően fejeztek be. Egyebek mellett 3 tárgyalót és 1 nagy tanácstermet alakítottak ki benne. Az egész ház akadálymentesített és klímaberendezésekkel ellátott. Ezen a héten már ott tárgyalták az ügyeket, és az ügyfélfogadás is megkezdődött.

A kollégium vezetője kérdésünkre elmondta: az Arany János utcai épületet 5 évre bérlik.

OCs


Sok a munka náluk

A Debreceni Törvényszék Gazdasági Kollégiumának 11 bírója első és másodfokú gazdasági ügyek tárgyalásával és felszámolási ügyekkel foglalkozik. A cégbíróság a cégek nyilvántartási ügyeit intézi. Évente nagyjából 170 gazdasági pert tárgyalnak első fokon. Másodfokra általában 65 - 70 ügy jut el. Felszámolási eljárásból tavaly 560-at indítottak. A hozzájuk kerülő cégügyek száma eléri az évi 11 - 12 ezret.


[related-post post_id="3888541"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!