Debrecen hírei

2018.06.19. 15:10

Pályarekonstrukció az 1-es villamosvonalon

Debrecen – A biztonságos villamosközlekedés érdekében a DKV Zrt. több pályaszakaszon felújítási munkát fog végezni június 22. és július 15. között – jelentette be Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón.

Debrecen – A biztonságos villamosközlekedés érdekében a DKV Zrt. több pályaszakaszon felújítási munkát fog végezni június 22. és július 15. között – jelentette be Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója a keddi sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy a munkálatok során, a közös szakaszon, a Széchenyi utca és a Kossuth utca, valamint a Szent Anna és Miklós utca kereszteződésében végeznek pályaszerkezet-átépítési munkákat. – Az 1-es villamos Péterfia utcai, Simonyi úti és Nagyerdei körúti pályaszakaszain összesen kilenc helyszínen végez síncserét a társaság. A felújítást 369 vágányfolyóméter hosszúságban végzi, melynek költségét, azaz 132 millió forintot teljes egészében a DKV Zrt. fog állni.

A rekonstrukciós munkák ideje alatt a Nagyállomás és a Kálvin tér között, valamint az 1-es villamos teljes vonalán szünetel a villamosközlekedés, helyette pótlóbuszok közlekednek. Az 1V jelzéssel ellátott autóbuszok fogják szállítani az utasokat.

A jármű útvonala: Nagyállomás, Petőfi tér, Piac utca, Kossuth tér, Kálvin tér, Péterfia utca, Bem tér, Simonyi út, Pallagi út, Ady Endre sugárút, Nagyerdei körút, Simonyi út, Bem tér, Péterfia utca, Kálvin tér, Kossuth tér, Piac utca, Petőfi tér és végül a Nagyállomás.

A 2-es villamos a Kálvin tér és a Doberdó utca között fog közlekedni – tette hozzá Nagy Attila. –Az autósok forgalomkorlátozásokra számíthatnak, mégpedig a Széchenyi utcáról a Kossuth utca felé, valamint a Szent Anna utcáról a Miklós utca felé útszűkületre. A kereszteződésen történő áthaladásra csak egy forgalmi sáv lesz majd használható. A kivitelezés alatt balra kanyarodni tilos lesz. Mindezeken kívül a parkolási rend is megváltozik a Kálvin téren az Új Városháza előtt. A parkolóhelyek megszűnnek, helyettük a villamospótló busz megállóhelye lesz. A pályafelújítás ezeket az autóbuszjáratokat is érinti még: 19- es (terelőútvonal a Jégcsarnok irányába), kimaradó megállóhelyek: Faraktár utca, Kandia utca, Csokonai Színház, Kistemplom. A 42/42A (a Nyugati Ipari Park irányába) jelű buszok kimaradó megállóhelyei: Petőfi tér, Piac utca, Debreceni Törvényszék.Az A1- Auchan járatnak (a Segner tér irányába) a Piac utcán marad ki megállóhelye.

SZZS


[related-post post_id="3885205"]

[related-post post_id="3895098"]

[related-post post_id="3892915"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!