Debrecen hírei

2018.06.18. 08:53

Irina valóban szárnyakat kapott a POSZT-on

Debrecen, Pécs - A színésznő számára is meglepetés volt a pécsi fesztiválon elnyert díj.

Debrecen, Pécs - A színésznő számára is meglepetés volt a pécsi fesztiválon elnyert díj.

A Legjobb 30 év alatti női színész díját ítélte a zsűri a Csokonai Nemzeti Színház Három nővér című előadásában Irinát megformáló Szakács Hajnalkának a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).

Jó POSZT volt ez a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar színművész szakán 2014-ben végzett évfolyamának, amelynek az osztályfőnöke Kelemen József „Jozefa” volt. Szakács Hajnalka osztálytársa volt ugyanis itt Rózsa Krisztián Miskolcról, aki Básti Lajos-díjat vehetett át a szombati díjáradó gálán, és Dobó Enikő is, aki a POSZT egyik sikerdarabjának, a kecskeméti Csárdáskirálynőnek volt főszereplője.

Angyalszárnyakon

– Nagyon boldog vagyok, hisz több esélyese volt ennek a díjnak – mondta lapunknak a díjátadót követően a színésznő.

Arra számítottam, hogy Dobó Enikő fogja megkapni, abban pedig reménykedtem, hogy Krisztián munkáját is elismerik. Ráadásul ez volt az utolsó pillanat, hogy ezt a díjat megkaphassam, hisz hamarosan betöltöm a harmincat."

– Előzetesen azt gondoltam, hogy ha a Három nővérben színészi alakítást díjaznak, akkor hárman fogunk valami közös elismerésben részesülni, Varga Klárival és Sárközi-Nagy Ilonával – teszi hozzá Hajnalka. – Ez ugyanis igazi csapatmunka volt, amit bizonyít az is, hogy összesen három díjat hozott el a produkció.

Az élet elmegy, és nem jön vissza soha”

– mondja Irina a Három nővérben. Ezzel a díjjal azonban bízvást állíthatjuk, hogy Szakács Hajnalka számára a művészi élet most indulhat be igazán és még további szárnyalásra ösztönözheti a művésznőt. Szimbolikusnak is mondható, hogy – csakúgy, mint Irina szerepében – angyalszárnyakkal suhan tovább, hisz a következő évadot már Tatabányán kezdi.

– Mindent a debreceni színháznak köszönhetek – jelenti ki a díjazott színésznő. – Ebben a remek társulatban tanultam meg igazán a szakmát, de eljött az ideje, hogy új környezetben új inspirációk érjenek, így léphessek tovább a pályámon.

- Ebner Béla -


[related-post post_id="3894128"]

[related-post post_id="3890625"]

[related-post post_id="3890050"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!