Debrecen hírei

2018.06.19. 12:33

A drogozásnak is gátat szabnak a polgárőrök

Debrecen - A kertségekben élők biztonságérzetét is fokozni akarják.

Debrecen - A kertségekben élők biztonságérzetét is fokozni akarják.

Nyugodt hétvége névvel kezd új akcióprogramot hétvégi rendszerességgel a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért.

Az ittas vezetés ellen

Sziklási Péter alelnök, szolgálatvezető arról tájékoztatott, hogy az akciókat közös szolgálatban fogja ellátni a DPE a rendőrség szakembereivel.

– Célunk az – emelte ki az alelnök –, hogy hétvégeken a vendéglátóhelyeken ellen­őrizzük a fiatalok kiszolgálását szeszes itallal, és a rendőrhatóság ellenőrizze azokat az okmányokat, melyek a zenés szórakozóhelyek, kocsmák működéséhez szükségesek. Cél az is, hogy a gépjárművekkel közlekedő polgárőrök a rendőrséggel közösen szűrjék ki az ittasan közlekedő, biztonsági övet nem használó, mobiltelefonáló gépjárművezetőket. Szeretnék visszaszorítani a lakótelepek eldugott helyein drogozók jelenlétét is.

Esténként lóháton is

A kertségekben a lovas polgárőrök, gépjárművel járőrözők pedig az esti órákban „elinduló” jogsértőkre fognak fokozottan odafigyelni. A „Nyugodt hétvége” akcióprogramunkkal Debrecenben és vonzáskörzetében élők pozitív biztonságérzetének fokozása is a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért célja – hangsúlyozta Sziklási Péter.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!