Debrecen hírei

2018.05.26. 15:54

Kondiparkot avattak a debreceni mentőállomáson

Debrecen - A mentők főigazgatója szerint a mentés alapja a testi és lelki egészség.

Debrecen - A mentők főigazgatója szerint a mentés alapja a testi és lelki egészség.

Mentőnapot tartottak a debreceni mentőállomáson szombaton, melyen az észak-alföldi régióban dolgozó mentősök és hozzátartozóik vettek részt. Az épület mögötti parkban a felnőttek főzőverseny keretében mérték össze tudásukat. Amíg a bográcsokban rotyogtak az ételek, dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója kitüntetéseket adott át a dolgozóknak. A gyerekek egyebek mellett célba lőhettek, pónin lovagolhattak, kisautókkal versenyezhettek és kipróbálhatták a kerékpáros akadálypályát, valamint a mászófalat. A vendégek között katonák, rendőrök és polgárőrök is voltak.

A megfelelő kondícióért

A rendezvény keretében dr. Csató Gábor felavatta az udvaron kialakított 50 négyzetméteres szabadtéri kondiparkot, melyet majd a szabadnapos mentősök használhatnak. A fémből készült elemek alatti területet a leesés esetén védő puha gumi burkolattal látták el. A sporteszközök helyes használatát Szarka Ákos, a street workout világbajnokság 3. helyezettje és sportolótársai mutatták be.

Testi, lelki erősítés

Az OMSZ főigazgatója elmondta: a mentőellátás alapját képező humán erőforrás biztosítása érdekében programot indítottak a mentődolgozók testi és lelki egészségének megőrzésére, erősítésére. Ennek részeként például a férfiak prosztata, a nők méhnyakrák szűrésen vehettek részt. A mentők testmozgásának támogatására sportegyesületet alapítottak. A nyári időszakban táborokat és gyermekmegőrzőt szerveznek a dolgozók gyermekeinek – tette hozzá dr. Csató Gábor.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!