Debrecen hírei

2018.04.19. 13:30

Több gyerek kezdi meg idén az iskolát

Hajdú-Bihar - Minden oktatási intézmény alapdokumentumában benne van, hány elsős tanulót vehetnek fel.

Hajdú-Bihar - Minden oktatási intézmény alapdokumentumában benne van, hány elsős tanulót vehetnek fel.

Mintegy 1,5 ezer első osztályos diák kezdi meg tanulmányait szeptemberben a Debreceni Tankerületi Központ 32 általános iskolájában. Idén a beiratkozás április 12-én és 13-án volt, amely a Klik tájékoztatása szerint rendben lezajlott. A Napló kérdésére válaszukban kifejtették, a korábbi évekhez képest nőtt a beíratott gyerekek száma.

Tankerületi szinten a szülők leginkább a Lilla Téri Általános Iskola, a Debreceni Hatvani István Általános Iskola és a Debreceni Dózsa György Általános Iskola iránt érdeklődtek. Az intézményvezető annak alapján dönt a felvehető elsősökről, hogy a jelentkező abban a körzetben lakik-e, ahol az iskola van vagy sem.

Mindenkinek van helye

Abban az esetben, ha egy oktatási intézménybe az oda felvehetőnél többen jelentkeznek, akkor előnyt élveznek azok a leendő iskolások, akiknek a testvére már ott tanul, vagy akinek a szülője, testvére tartósan beteg vagy fogyatékos, illetve akkor, ha a szülő munkahelye az adott körzetben van. Attól azonban egy szülőnek sem kell félnie, hogy a gyermeke nem kerül be iskolába, ugyanis az intézmények úgynevezett körzetcsoportba vannak sorolva, ezzel pedig biztosítják azt, hogy a szülők több iskola közül válasszák ki a számukra legszimpatikusabbat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!