Debrecen hírei

2018.03.27. 15:53

Generációk találkahelye lesz az új központ

Debrecen - Két családsegítő egységet vonnak majd össze az új kialakítású épületbe.

Debrecen - Két családsegítő egységet vonnak majd össze az új kialakítású épületbe.

 • Letették az alapkövét kedden az új debreceni Család- és Gyermekjóléti Központnak; a 600 millió forint értékű beruházás eredményeként egy épületbe költözik majd az intézmény két, jelenleg a Mester utca 1., illetve a Böszörményi út 68. szám alatt működő egysége.
 • A helyszín a Nádor utcai egykori szabadidőpark területe, mely – ahogyan Papp László fogalmazott – régóta kereste végleges funkcióját.
 • A polgármester hangsúlyozta: az új létesítmény a generációk közötti kapcsolatépítés terepe is lesz, úgy alakítják ki, hogy a kicsi gyerekektől a nagyszülőkig minden korosztály használhassa.
 • Az 1346 négyzetméteres alapterületű épület 500 millió forint eu-s és 100 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.
 • A Nádor utcai egykori szabadidőpark 4200 négyzetméternyi, évek óta kihasználatlanul álló telkét kapta meg az új Család- és Gyermekjóléti Központ, melynek alapkövét kedden tették le ünnepélyesen az intézmény és Debrecen képviselői.

  Kósa Lajos, a városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter emlékeztetett rá, hogy a jelenlegi kormány számtalan intézkedést hozott a családok támogatása érdekében, ehhez illeszkedik a mostani beruházás is.

  Az Új Főnix Terv egyik legfontosabb fejezete a „Gondoskodó város” program, mely az egészségügyi és szociális fejlesztéseket tartalmazza, ennek része a Család- és Gyermekjóléti Központ megépítése”

  – hangsúlyozta Papp László polgármester. Mint elmondta, az új épület meg fog felelni a 21. század követelményeinek, s oda a most a Mester utcán és Böszörményi úton működő családsegítő központokból 52 munkatárs költözik majd át. A kétszintes épület akadálymentesített lesz, helyet kap benne többek közt ügyfélfogadótér, gyerek játszó- és foglalkoztató szobák, közösségi terem, irodák.

  Orosz Ibolya Aurélia, a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta: 2016 óta – a törvényi szabályozás változásának megfelelően – egyre több szolgáltatást nyújt az intézmény, ezzel együtt egyre szűkebbé válik számukra a hely. Az új központban a javuló tárgyi feltételeknek köszönhetően munkájukat is magasabb színvonalon tudják majd végezni.

  Az új épületet a tervek szerint év végén adják át.

  HBN


  A látványtervek

  Látvány a délkeleti homlokzatról

  Látvány a délnyugati homlokzatról

  Látvány a főbejárat felől

  Látvány a foglalkoztatók felől

  Forrás: debreceni önkormányzat


  [related-post post_id="3809731"]

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!