Debrecen hírei

2018.02.16. 13:07

Szakápolóként is segít

Debrecen - <a href="/keressuk-a-hetkoznapok-hajdu-bihari-hoseit/3757375" target="_blank">Új játékunkban</a> olyan embereket szeretnénk elismerni, akik hivatásuk révén naponta nehéz terepen, nehéz körülmények között – esetenként akár életüket kockáztatva –, emberpróbáló feladatokkal küzdenek meg, úgy, hogy ezzel másoknak is példamutatással szolgálnak. Jelöltbemutatás: Kiss Zoltán címzetes tűzoltó törzszászlós.

Debrecen - Új játékunkban olyan embereket szeretnénk elismerni, akik hivatásuk révén naponta nehéz terepen, nehéz körülmények között – esetenként akár életüket kockáztatva –, emberpróbáló feladatokkal küzdenek meg, úgy, hogy ezzel másoknak is példamutatással szolgálnak. Jelöltbemutatás: Kiss Zoltán címzetes tűzoltó törzszászlós.

Kiss Zoltán címzetes tűzoltó törzszászlós tizenhat éve tűzoltó. Hét évet Debrecenben szolgált, majd a Hajdúszoboszlói Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon (jelenleg Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs) lett különlegesszer-kezelő, majd szerparancsnok. Családjában rajta kívül a testvére és az unokatestvére is ezt a hivatást választotta.

A beavatkozások során magas szakmai színvonalon és nagy figyelemmel irányítja beosztottait. Szemmel tartja biztonságukat a legnehezebb helyzetekben is. A tűzoltó szakma mellett elvégezte a mentő szakápolói tanfolyamot, amely nagy segítséget nyújt a káresetek alkalmával a bajbajutott emberek ellátása során. Ezt a tudását a civil életben is alkalmazta már. Szakmai ismereteit folyamatosan fejleszti, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója.

Szabadidejében a természetjárás, kirándulás és horgászat a szenvedélye. Kitartása és hivatástudata példás, mely ösztönzőleg hat kollégáira. Másfél évtizedes pályafutása alatt több nagy tűzesetnél és műszaki mentésnél is bizonyította rátermettségét.

Legutóbb egy súlyos közlekedési balesetnél nyújtott társaival szakszerű segítséget, melynek köszönhetően egy nyerges vontató vezetőjét sikerült kimentenie a jármű roncsai közül. Korábban egy légi balesetnél a hajdúszoboszlói sportrepülőtéren mentették ki egy lezuhant vitorlázó repülőgép pilótáját, aki egy év múlva, felépülését követően személyesen is megköszönte a tűzoltók segítségét katasztrófavédelmi őrsünkön. Kiss Zoltán párjával él.

HBN


A jelölt

Név

  • Kiss Zoltán
  • Kategória

  • tűzoltó
  • Munkahely

  • Hajdúszoboszlói Katasztrófavédelmi Őrs

  • [related-post post_id="3757375"]

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!