Debrecen hírei

2018.02.24. 17:13

Nagy tervekkel kezdi az évet a DAB Debrecenben

Debrecen - Az akadémiai bizottság közgyűlésén kitüntetéseket is átadtak.

Debrecen - Az akadémiai bizottság közgyűlésén kitüntetéseket is átadtak.

A Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottságának (MTA DAB) a szokásos éves közgyűlésén, amelyet szerdán tartottak, nemcsak a 2017-es év eredményeit ismertették, hanem a mostani évre tervezett munkájukról is szót ejtettek. Az eseményen díjazták a kiemelkedő kutatókat is.

Tárlatok, beruházások

Gergely Pál, az MTA DAB elnöke elmondta, szeretnék, ha minél több tudományos kiadványt tudnának pénzügyi támogatással segíteni, mivel fontos, hogy az elért eredményeket ismertessék.

Ezen felül a későbbiekben is szeretnének kiállításokat szervezni, valamint idei egyik nagy beruházásuk a DAB- székház tetőszerkezetének a felújítása, ami a tervek szerint 25 millió forintba kerül.

Hodossy-Takács Előd, az MTA DAB főtitkára kifejtette, 2017-ben számos tisztújítás volt az egyes szakbizottságokban, amelyek emellett kimagasló aktivitást mutattak, ugyanakkor megannyi rendezvényt is szerveztek.

E programok iránt nagy volt az érdeklődés, így fontosnak tartják, hogy a jövőben is felkeltsék az emberek érdeklődését.

Kitüntetettek

A díjazottak a következők. DAB Pro Scientia díj: Muszbek László – DE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet, Klinikai Laboratóriumi Kutató Tanszék; Balla György – DE ÁOK, Gyermekgyógyászati Intézet, Neonatológiai nem önálló Tanszék.

DAB Plakett díj: Bárány Attila, DE BTK Történelmi Intézet, Középkori, Koraújkori Magyar Történeti és Segédtud. nemönálló Tanszék; Ráthy Istvánné, Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar; Veres Szilvia, DE MÉK, Növénytudományi Intézet, Mezőgazdasági Növénytani Növényélettani és Biotechnológiai nem önálló Tanszék

DAB Elismerő Oklevél: Pelei Imre, a Pelei Mérnökiroda vezető mérnöke.

- BR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!