Debrecen hírei

2018.01.18. 08:31

Szunai Miklós élettörténete is szerepel a hiánypótló könyvben

Debrecen, Hajdúbagos - Az egykori magyar hadifogoly életének 102. évében hunyt el.

Debrecen, Hajdúbagos - Az egykori magyar hadifogoly életének 102. évében hunyt el.

Szunai Miklós visszaemlékezései is bekerültek az „Akiket Isten kihívott csatára” című kötetben, amelyben szerte az országból 45 egykori magyar hadifogoly csaknem 800 oldalnyi visszaemlékezése szerepel. A hiánypótló kötetről a december 30-i lapszámunkban, „Világháborús hadifoglyok emlékei” címmel adtunk közre cikket, amelyben leírtuk, hogy a három hajdú-bihari egykori hadifogoly portréja közül kettő nyíracsádi, őket röviden be is mutattuk az írásban.

A publikáció megjelenése után jelentkezett szerkesztőségünkben Szunai Miklós, hogy a kötetben szereplő harmadik hajdú-bihari az ő édesapja, idősebb Szunai Miklós, aki életének 102. évében, 2016. június 5-én Hajdúbagoson hunyt el.

Idősebb Szunai Miklós 1915. március 10-én született Alsójózsán. Szülei és ő maga is gazdálkodók voltak. A második világháborúban honvédként szolgált, 1944-ben esett hadifogságban Kisgyőrnél. 1947 elején szabadult, itthon hadirokkantnak nyilvánították. Nyíregyházán telepedett le, majd 1950-ben Debrecenbe költözött, és a MÁV-nál helyezkedett el. 2015-ben a honvédelmi minisztertől „a honvédelem ügye iránti elkötelezettségének és tevékenységének elismeréséül” emléktárgyat kapott. Idős korában Hajdúbagoson élt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!