Debrecen hírei

2013.10.21. 09:59

Nova sérülése már a múlté

Debrecen - A DVSC szerb hálóőre tavaly júliusban védett utoljára bajnoki mérkőzésen, most győztes meccsen tért vissza.

Debrecen - A DVSC szerb hálóőre tavaly júliusban védett utoljára bajnoki mérkőzésen, most győztes meccsen tért vissza.

„Nagyon nehéz egy ilyen súlyos és hosszú lábadozási időt igénybe vevő sérülést feldolgozni. Rengeteg testi és mentális energiát kellett mozgósítanom a felépülés hónapjai alatt, úgy vélem, testileg és fejben is erősebben hagyom majd magam mögött ezt a nehéz időszakot” – nyilatkozta április elején lapunknak Nenad Novakovics, a DVSC-TEVA kapusa, aki 2012 júliusában szenvedett többszörös térdszalag-szakadást. A labdarúgó akkor még nem tudta megmondani, mikor térhet vissza bajnokin a Loki kapujába, azonban eljött ez a nap is: szombaton a Kecskeméten 3–0-ra megnyert összecsapáson az ő nevével kezdődött a hajdúságiak összeállítása.

Keményen dolgozott

– Remekül éreztem magam a pályán, bár korábban már védtem az NB III-ban, edzőmeccsen és a Ligakupában, de egy bajnoki mérkőzés mégis csak más – mondta Novakovics. – Tizenöt hónap telt el a sérülésem óta, ez iszonyatosan hosszú idő, sok türelmet követelt tőlem ez az időszak, de megérte várni, nagyon élveztem a kecskeméti találkozó minden percét, főleg, hogy győzni tudtunk a Széktói stadionban – lelkendezett a szerb futballista.

Novakovics hozzátette, semmilyen fájdalmat nem érez a térdében már jó ideje, teljesen felépült és készen áll a komoly feladatokra. – Keményen dolgoztunk a rehabilitáció alatt a szakemberekkel, s a felépülésemet követően Erdélyi Miki kapusedző sem kímélt a tréningeken. Ennek meg kell, hogy legyen az eredménye!

Nyerniük kellett

A kapuvédő a tíz emberrel is fölényesen megnyert, KTE elleni bajnokit is elemezte a kérésünkre.

– Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, de tulajdonképpen erre is számítottunk – szögezte le Novakovics. – Nagyon fontos volt számunkra a három pont begyűjtése, főleg úgy, hogy az előttünk álló Videoton és a Diósgyőr is nyert. A találkozó elején Brkovics kivált a védelemből, majd Bódit kiállították, ezzel nehéz helyzetbe kerültünk, de a csapat nem omlott össze. Mentálisan erősek voltunk, koncentráltan és hatékonyan futballoztunk, s szép gólokat rúgtunk emberhátrányban. Jól játszottunk, egy emberként akartuk a sikert, ezt a győzelmet komoly fegyverténynek tartom, természetesen hasonló folytatásban reménykedünk mindannyian – fogalmazott Nenad Novakovics.

HBN-TN


[poll id="533"]


A DVSC-TEVA a 24. perctől tíz emberrel játszott, ennek ellenére biztosan nyert Kecskeméten.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!