Debrecen hírei

2013.01.01. 10:29

Ideje a hálaadásnak, a bűnbánatnak

Debrecen - Kétféle feladat áll előttünk ilyenkor; rendet tenni a velünk történtek között és erősíteni magunkban a bizalmat, a bátorságot a jövőbeni események felé – hangsúlyozta az évvégi hálaadó szentmise alkalmából Bosák Nándor.

Debrecen - Kétféle feladat áll előttünk ilyenkor; rendet tenni a velünk történtek között és erősíteni magunkban a bizalmat, a bátorságot a jövőbeni események felé – hangsúlyozta az évvégi hálaadó szentmise alkalmából Bosák Nándor. A római katolikus megyés püspök hétfőn a Szent Anna Székesegyházban az Isten színe elé járuló hívek előtt úgy fogalmazott: az élet rendes menete, hogy sebeket adunk és kapunk, s ami megtörtént azon már nem tudunk változtatni, a múlt kicsúszik a kezünkből. Éppen ezért a számvetés egyik tennivalója a bűnbánat, amikor az okozott rossz miatt, ha már eltörölni nem tudjuk, bocsánatot kérünk Istentől. Az igazi bűnbánat, ha Pál apostol szavait megfogadva képesek vagyunk felölteni magunkra Jézus Krisztust, vagyis az irgalmasságot, s úgy élni, hogy egy-egy seb esetén ne a bosszú, a „visszaadom” diktáljon. Másrészt a püspök szavai szerint az év vége alkalom arra is, hogy megköszönjük Istennek mindazt a jót, ami velünk történt, hiszen ezekben a Teremtő segítsége is benne van. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!